Imotski: Slavlje Imotske bojne

U srijedu, 1. lipnja 2016., u Imotskom je svečano obilježena 25. obljetnica osnutka 3. bojne 4. brigade Zbora narodne garde, poznate kao Imotska bojna. Proslava je počela u 10 sati na imotskoj tvrđavi Topani polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima, nakon čega je fra Zoran Kutleša, samostanski i župni vikar Imotskog, izmolio odrješenje za sve poginule pripadnike Imotske bojne.

U 10.30 u crkvi sv. Franje fra Zoran je predvodio misu za poginule branitelje. U koncelebraciji je bio fra Jakov Udovičić, župni vikar Vinjana.


U prigodnoj propovijedi fra Zoran je rekao da je proslava 25. obljetnice osnutka Imotske bojne počela na Topani, kod spomenika poginulim braniteljima blizu crkvice Gospe od Anđela. Ta nas mala, ali draga crkva podsjeća na veliku pobjedu koju su naši pređi izvojevali prije gotovo 300 godina, kada je 1717. o blagdanu Gospe od Anđela Imotska krajina oslobođena od Turaka. Slaveći obljetnicu osnutka Imotske bojne sjećamo se na poseban način Domovinskog rata i pobjede koju smo ostvarili po Gospinu zagovoru. Zahvalni smo Bogu i Gospi na pobjedi, na žrtvi naših poginulih branitelja i na svima onima koji su svoje živote izložili za slobodu naše Domovine. Dobro je da se okupljamo na ovim slavljima jer smo pozvani i danas zajedno se boriti za istinu i pravdu, za ponos i čast naše Imotske krajine i čitavoga hrvatskog naroda.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Regionalni sastanci

************

Šibenik / Šubićevac

************Split / Dobri: Gospa od Zdravlja

************


Sjemenište Sinj: Dan otvorenih vrata

************

Dubrava: Gospa od Zdravlja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2291
Ovaj mjesecOvaj mjesec52338
UkupnoUkupno7263271

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 56