Knin: Održan susret ministranata

U Župi sv. Ante u Kninu u subotu 28. svibnja 2016., održan je provincijski susret ministranata. Na susretu je iz 6 župa sudjelovalo 120 ministranata pod vodstvom župnika i župnih vikara. Na susretu su sudjelovali ministranti iz Knina, Gospe van Grada – Šibenik, Šubićevca – Šibenik, Konjevrata, Dubrave i Banjevaca.


Susret je započeo okupljanjem ministranata u 9.30 sati kod nove crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta. U 10 sati započeo je i službeni program susreta obraćanjem i pozdravima fra Antonia Mravka provincijskog promicatelja za duhovna zvanja i domaćina župnika i gvardijana fra Marka Durana. Nakon pozdrava uslijedilo je predstavljanje i upoznavanje ministrantskih zajednica. Predstavnici odgojnih zavoda Provincije, sjemeništarci Ilija Knežević i Stipe Buljan predstavili su ministrantima Sjemenište u Sinju a bogoslov fra Tino Čatlak Franjevački klerikat u Splitu.

Za vrijeme predstavljanja ministrantskih zajednica i odgojnih zavoda održan je pismeni dio kviza. U 11 sati slavljena je Sveta misa koju je predvodio fra Ivan Lukač uz koncelebraciju fra Marka Durana, fra Bože Morića, fra Žarka Maretića, fra Ante Vukušića, fra Bože Čurčije, fra Perice Maslaća i fra Antonia Mravka. Pjevanje su predvodili članovi Frame iz Knina. Nakon misnog slavlja uslijedilo je fotografiranje sudionika ministrantskog susreta u Kninu.

U pismenom dijelu najbolje znanje pokazali su ministrantske ekipe Knin 1 i Knin 2 te ministranti iz Župe Gospe van Grada. Ove tri ekipe s najvećim brojem bodova sudjelovale su u usmenom dijelu kviza. Na usmenom dijelu najbolje znanje pokazala je ministrantska ekipa Knin 1, drugo mjesto osvojila je ministrantska ekipa Knin 2, a treće mjesto ministranti iz Gospe van Grada.

Nakon ručka uslijedila su sportska natjecanja u nogometu, trčanju, potezanju konopa. Sportska natjecanja odvijala su se na vanjskim terenima OŠ. Domovinska zahvalnost - Knin. U nogometu najbolji su bili ministranti iz Župe Gospe van Grada, drugo mjesto su osvojili ministranti iz Banjevaca.

Zahvalni Bogu za ovaj dan iskrenu zahvalu upućujemo domaćinu župniku i gvardijanu fra Marku Duranu, župnim vikarima fra Ivanu Lukaču i fra Ivanu Šimuncu što su na zavidnoj razini sa svojim vjernicima organizirali i primili ovoliki broj ministranata.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1980
Ovaj mjesecOvaj mjesec47688
UkupnoUkupno6392792

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 108 

Administrator

franodoljanin@gmail.com