Slivno: Proslava Presvetog Trojstva

Župa Slivno, u nedjelju 22. svibnja 2016., svečano je proslavila svetkovinu Presvetog Trojstva, zaštitnika svoje župe. Središnje slavlje započelo je u 10.30 sati procesijom a zatim je slavljena sveta misa koju je predvodio provincijal fra Joško Kodžoman. U koncelebraciji su bili fra Ivan Jukić, svećenik rodom iz Slivna, i fra Ivica Jurić, magistar bogoslova.


Kao priprema za proslavu održana je trodnevnica koju su predvodili fra Zoran Kutleša, župni i samostanski vikar u Imotskom, fra Rafael Begić, duhovnik postulanata, i fra Mladen Prolić, župnik u Runoviću.

Mnogi su Slivanjci iz raznih dijelova Lijepe naše, ali i Europe i Amerike, povodom spomenutog blagdana došli u svoje rodno mjesto uzveličati slavlje i proslaviti u krugu svoje obitelji, te su o svetkovini pristupili sakramentu ispovijedi.

O. Provincijal je u homiliji prvotno naglasio molitvu za duhovna zvanja i potrebe Provincije i Crkve u Hrvata istih, a da bi uopće mogli molit za duhovna zvanja moramo biti za život, za Domovinu i za sve veće vrijednosti koje se vežu za čovjeka.

Misno slavlje uzveličao je župni zbor uz glasovirsku pratnju Danijela Marinovića. Na kraju misnog slavlja župnik fra Željko Tolić, koji je ujedno i magistar postulanata, čestitao je svetkovinu, pozdravio sve sudionike te zahvalio svećenicima u koncelebraciji i bogoslovima kao i svima koji su doprinijeli proslavi. Zahvalio je Presvetom Trojstvu na svim darovima i blagodatima, kazavši da voli Slivno i Slivanjce i da vjeruje da će oni i dalje ostati ustrajni u vjeri, domoljublju i u plemenitosti svoga srca. Zahvalio je č. s. Filipi Smoljo na uređenju crkve, udruzi Slivanjka na pomoći, braniteljima i svima koji su bilo kakvim doprinosom uzveličali slavlje. Nakon misnog slavlja slijedio je bratski ručak.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas470
Ovaj mjesecOvaj mjesec9700
UkupnoUkupno7624578

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 35