Zmijavci: Proslava sv. Leopolda

Mjesno bratstvo Zmijavci Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) kao svoga zaštitnika slavi sv. Leopolda Bogdana Mandića. Ove su se godine za proslavu blagdana pripremali trodnevnom duhovnom obnovom od 9. do 11. svibnja 2016. Obnovu je predvodio fra Frano Laco, župnik i duhovni asistent. Svaki dan u 17.15 bio je duhovni nagovor, a zatim krunica i euharistijsko slavlje.

Na sam blagdan, u četvrtak 12. svibnja, u 18 sati počela je procesija kao uvod u misno slavlje koje je predvodio fra Zoran Kutleša, duhovni asistent mjesnog bratstva Imotski, a u koncelebraciji su bili fra Frano, fra Vinko Gudelj, duhovni asistent mjesnog bratstva Proložac, i fra Nedjeljko Čarapić, duhovni asistent mjesnog bratstva Podbablje. Na proslavi su se okupili članovi svih bratstava OFS-a imotskoga samostanskog okružja.


U prigodnoj propovijedi fra Zoran je istaknuo da smo mi Hrvati sretni što imamo sveca kao što je sv. Leopold, kojega je Papa proglasio zaštitnikom Godine milosrđa. Fra Zoran je posebno spomenuo hodočašće OFS-a u Zagreb prigodom dolaska zemnih ostataka sv. Leopolda, što nam treba biti poticaj da se u svom životu trudimo slijediti primjer našeg sveca.

Nakon svete mise fra Frano i fra Zoran predvodili su euharistijsko klanjanje. Misu i klanjanje sviranjem i pjevanjem animirala je s. Jasna Kasalo. Poslije fotografiranja susret je nastavljen zajedničkim domjenkom u župnoj kući.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Split/Dobri: Božićna ispovijed

************

Šibenik/Šubićevac: Adventski koncert

************

Vinjani: Izborni kapitul OFS-a

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas134
Ovaj mjesecOvaj mjesec43646
UkupnoUkupno7335509

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 72