Zmijavci: Proslava sv. Leopolda

Mjesno bratstvo Zmijavci Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) kao svoga zaštitnika slavi sv. Leopolda Bogdana Mandića. Ove su se godine za proslavu blagdana pripremali trodnevnom duhovnom obnovom od 9. do 11. svibnja 2016. Obnovu je predvodio fra Frano Laco, župnik i duhovni asistent. Svaki dan u 17.15 bio je duhovni nagovor, a zatim krunica i euharistijsko slavlje.

Na sam blagdan, u četvrtak 12. svibnja, u 18 sati počela je procesija kao uvod u misno slavlje koje je predvodio fra Zoran Kutleša, duhovni asistent mjesnog bratstva Imotski, a u koncelebraciji su bili fra Frano, fra Vinko Gudelj, duhovni asistent mjesnog bratstva Proložac, i fra Nedjeljko Čarapić, duhovni asistent mjesnog bratstva Podbablje. Na proslavi su se okupili članovi svih bratstava OFS-a imotskoga samostanskog okružja.


U prigodnoj propovijedi fra Zoran je istaknuo da smo mi Hrvati sretni što imamo sveca kao što je sv. Leopold, kojega je Papa proglasio zaštitnikom Godine milosrđa. Fra Zoran je posebno spomenuo hodočašće OFS-a u Zagreb prigodom dolaska zemnih ostataka sv. Leopolda, što nam treba biti poticaj da se u svom životu trudimo slijediti primjer našeg sveca.

Nakon svete mise fra Frano i fra Zoran predvodili su euharistijsko klanjanje. Misu i klanjanje sviranjem i pjevanjem animirala je s. Jasna Kasalo. Poslije fotografiranja susret je nastavljen zajedničkim domjenkom u župnoj kući.


 

Pretraži sadržaj

Najave

Aktivnosti za pastoral zvanja

***********

16. - 19. ožujka: Proslava sv. Josipa u Imotskom

**********

22. ožujka: Križni put mladih po Splitu

**********

Šubićevac: Predstavljanje filma Župa sv. Ante Petrićevac

**********

Šubićevac: Korizma 2019.

***********

Šubićevac: 13 utoraka sv. Anti

***********

Muka Gospodina našega Isusa Krista" - 2019.

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1395
Ovaj mjesecOvaj mjesec43490
UkupnoUkupno6659614

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 87 

Administrator

franodoljanin@gmail.com