Gospa Visovačka u župi Banjevci

U ovoj Godini milosrđa Slika Gospe od Milosti s Visovca pohodila je župu Banjevce. Dana 4. svibnja 2016. godine Sliku u Banjevce dovezli su gvardijan fra Mate Gverić i suradnik u župi Drniš Ante Lojić. Slika je postavljena ispred oltara gdje su vjernici mogli dolaziti, izbliza je motriti, poljubiti i pred njom se Gospi moliti.


U nedjelju, 8. svibnja 2016., slavlje je započelo procesijom u kojoj su vjernici iz župe Banjevci nosili Gospinu sliku u pratnji ministranata i župljana do stare crkve Sv. Ivana i groblja. Za vrijeme procesije pjevane su litanije, a kod groblja je bila molitva za pokojne. Euharistijsko slavlje, nakon procesije koja je započela u 11 sati, predvodio i propovijedao visovački gvardijan fra Mate Gverić koji je nastojao potaknuti vjernike na pobožnost i vjernost Majci Božjoj koja nas uvijek prati u ovom našem životu. Pjevanje je predvodio Ante Lojić uz pratnju Božjeg puka.

Nastojeći iskazati čast Majci od Milosti, prigodom pohoda u župu Banjevci, župljani su se na poseban način potrudili naučiti pjevati himnu "Visovačka slavna mati". Župnik fra Žarko Maretić zahvalio je gvardijanu fra Mati Gveriću na organizaciji dolaska Gospe u Banjevce i poticajnim riječima koje je izrekao u propovijedi te završio riječima kako su ovih nekoliko dana bili uistinu veliki dani za ovu župu jer je ovo posebna milost koju su osjetili svi, i najmlađi i najstariji.

Nakon završetka euharistijskog slavlja u crkvi je bila izložena Slika Gospe Visovačke kako bi se vjernici mogli u tišini sabranosti pomoliti i preporučiti njezinu zagovoru.

Kao što je Marija išla u pohode rođakinji Elizabeti tako je Gospa došla u pohod i župljanima Banjevaca koji su bili radosni zbog toga događaja. To ih je potaklo da i oni češće hodočaste svojoj Majci - Gospi na Visovac.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2312
Ovaj mjesecOvaj mjesec2312
UkupnoUkupno7617190

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 69