Održan izborni kapitul Zadarsko-šibenskog područnog bratstva OFS-a

U samostanu Sv. Frane u Zadru u subotu, 30. travnja 2016. održan je izborni kapitul Zadarsko-šibenskog područnog bratstva  OFS-a „Sv. Nikola Tavelić“. Na kapitulu je bilo prisutno šesnaest braće i sestara iz devet mjesnih bratstava koliko ih aktivno djeluje u područnom bratstvu. Mjesna bratstva okupljaju 139 trajno zavjetovanih članova a smještena su u tri biskupije: šibensku i krčku te zadarsku nadbiskupiju. Osim braće i sestara našeg područnog  bratstva prisutni su bili i brat Stjepan Kelčić, nacionalni ministar OFS-a, Ivana Vinac, predsjednica područnog vijeća FRAME, fra Krunoslav Kocijan, nacionalni duhovni asistent, fra Augustin Kordić i fra Božo Sučić, područni duhovni asistenti i fra Petar Klarić duhovni asistent MB Drniš.


Kapitul je započeo pozdravnim riječima aktualne ministre sestre Verice Uglešić, te nacionalnog ministra brata Stjepana.

Fra Krunoslav se u svojem obraćanju i duhovnom nagovoru posebno osvrnuo na tjelesna i duhovna djela  milosrđa s posebnim naglaskom na ljubav prema siromasima i prema bližnjem u potrebi istaknuvši kako je milostinja dana siromasima Bogu osobito mila. Ljudska bijeda je privlačila Kristovu samilost i samilost Crkve koja čini mnoga dobra djela. Isus nam u Evanđelju po Ivanu kaže: "siromaha ćete uvijek imati sa sobom, a mene nećete. "Ovim riječima nam Isus Krist jasno daje do znanja da Ga trebamo prepoznati u siromahu koji je potreban naše pomoći jer služeći siromasima služimo Kristu. Kršćani su pozvani prenositi Bogu potrebe braće i sestara bilo po molitvi, postu, služenju ili bilo kojoj drugoj žrtvi Bogu na slavu.  Fra Krunoslav nas dalje poziva da djela milosrđa budu naša misao vodilja u vremenu pred nama a osobito u ovoj Svetoj godini milosrđa.

Zazivom Duha Svetoga započeli smo izborni dio kapitula. Nakon pročitanog Evanđeoskog ulomka fra Krunoslav nam još jednom stavlja na srce riječi i geste Isusa Krista, kazujući da ljubav za Isusa postaje konkretna za one koji imaju udjela u Isusovu životu, ljubavi, trpljenju, svjedočanstvu i sebedarju.

Ljubav pokriva mnoštvo grijeha, ljubav je Riječ kojom je Bog progovorio nama kada je dao svoga Sina za nas. Stoga otvorimo svoja srca Ljubavi u služenju i radu, riječi su kojima je fra Krunoslav završio svoje poticajno obraćanje budućim članovima ovog područnog vijeća. Prestankom službe dosadašnjeg Vijeća pristupilo se izboru novog Vijeća.

Novoizabrano Područno vijeće čine:

-       ministra sestra  Svemirka Matić, MB Drniš

-       zamjenik ministre brat Marko Perić, MB Sv. Frane Zadar

-       tajnica sestra Marija Vukušić, MB Drniš

-       blagajnica sestra  Rosanda Ivin Smud, MB Preko

-       povjerenica za formaciju sestra Zvjezdana Rados, MB Sv. Frane Zadar

-       koordinatorica za  FRAMU  sestra Anita Močić, MB Drniš

-       vijećnici brat Hrvoje Šteko, MB Sv. Frane Zadar i sestra Marija Baričević, MB Novalja

-       područni duhovni asistenti: Fra Andrija Bilokapić OFM, Zadar; fra Augustin Kordić OFConv, Šibenik; Fra Božo Sučić TOR , Zadar; fra Stipe Nimac OFM, Split.

Osim članova Vijeća izabrani su sestra Verica Uglešić, MB Sv. Frane Zadar i sestra Milka Ricov, MB Novalja kao delegati za nacionalni kapitul OFS-a.

Zahvaljujemo prijašnjem Vijeću pod predsjedanjem sestre Verice Uglišeć, a svim novoizabranim članovima Područnog vijeća OFS-a „sv. Nikola Tavelić“ i delegatima iskrene čestitke i obilje Božjeg blagoslova i providnosti u vršenju novih službi, a svima ostalima poziv da molimo za njih da ustraju u vršenju svojih obaveza na dobro svoga Mjesnoga bratstva i franjevačkog reda u cjelini.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1045
Ovaj mjesecOvaj mjesec61077
UkupnoUkupno7444777

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 32