Bogoslovi u Unešiću na proslavi sv. Jure

U subotu, 23. travnja 2016., kada slavimo suzažtitnika naše Provincije, sv. Juru, skupina bogoslova predvođena domagistrom mr. sc. fra Domagojem Volarevićem posjetila je istoimenu župu u Unešiću, u „srcu zagore“.

Sitna proljetna kiša nije omela da slavlje sv. Jure započne s procesijom oko crkve, a nakon procesije  nastavljeno je euharistijskim slavljem kojeg je predslavio fra Marko Duran, gvardijan samostana sv. Ante u Kninu.


U koncelebraciji uz  župnika  fra Luku  Delića bili su:  fra Domagoj Volarević, fra Ivan Jukić i fra Mile Marović, a bogoslovi su predvodili pjevanje i služili kod oltara.

U homiliji, koju je održao predslavitelj fra Marko, razmišljali smo o liku sv. Jure, njegovu primjeru sveta života i o problemu suvremenog čovjeka, a to je zaborav Boga u svijetu i u svakodnevnom životu i ponašanju, te ravnanja po principu: svi tako rade.

Na kraju euharistijskog slavlja župnik  fra Luka je zahvalio svima koji su svojom prisutnošću obogatili ovogodišnje slavlje sv. Jure.

Nakon sv. mise KUD „Srce Zagore“ izveo je prigodni program u kojem se pokazalo da 'mlade snage' nipošto ne zaostaju u pjevanju i nastupu za starijima. Druženje je nastavljeno u župnoj kući za obiteljskim stolom kojeg su pripremili župnik fra Luka zajedno sa vjernicima.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Regionalni sastanci

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1939
Ovaj mjesecOvaj mjesec24331
UkupnoUkupno7316194

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 149