Svećenički dan svećenika Cetinskog dekanata

U Župi sv. Mihovila u Trilju u srijedu 20. travnja 2016., upriličen je susret svećenika Cetinskog dekanata na poziv triljskog župnika i dekana don Stipe Ljubasa. Susret na kojem su se okupili župnici i župni vikari na službi u Cetinskom dekanatu započeo je misnim slavljem koje je predvodio dr. don Josip Delić, sudac na crkvenom sudu u Splitu uz koncelebraciju dekana don Stipe Ljubasa, gvardijana fra Petra Klapeža i još 15-ice svećenika.

U središte propovijedi don Josip je stavio lik Savla i Barnabe koji su svoj život stavili u službu Isusa Krista i širenja Božje riječi pod vodstvom Duha Svetoga. Kazao je kako Isus i danas traži revne navjestitelje Riječi u svojim svećenicima koji će poput Barnabe i Savla ići među svoje vjernike u župnim zajednicama propovijedajući životom i riječima Isusa Krista. Upozorio je i pozvao župnike da budu svjesni svoje uloge i dostojanstva. Na završetku misnog slavlja don Josip je predvodio molitvu odrješenja za sve pokojne svećenike, redovnike i redovnice koji su službu vršili u Cetinskom dekanatu.


U drugom dijelu programa održanom u dvorani župne kuće fra Antonio Mravak, župni vikar u Sinju predstavio je rad petog pastoralno - katehetskog susreta svećenika koji se održavao u Zagrebu na Kaptolu od 24. do 25. veljače 2016. godine na temu "Crkva je Božja obitelj u svijetu".

Dr. don Josip Delić održao je predavanje o nekim razlozima za pokretanje parnice na crkvenom sudu kojim bi se dokazala nevaljanost ženidbe. Izlaganje je se temeljilo na zaključcima Izvanredne sinode biskupa koja se održala u Rimu 2015. godine. Nakon izlaganja uslijedila je rasprava.


Dekan don Stipe Ljubas zahvalio je predavačima na kvalitetnim izlaganjima i braći svećenicima na raspravi kao i na dobronamjernim i iskrenim kritikama koje pokazuju da time gradimo odgovornije zajedništvo za dobro Crkve i vjernika kojima služimo.

Također je najavio i hodočašće župa Cetinskog dekanata sv. Dujmu, zaštitniku Grada Splita i Splitsko-makarske nadbiskupije. Hodočašće će se održati u nedjelju 1. svibnja 2016. godine. Toga dana u 19 sati u katedrali Sv. Dujma za vjernike Cetinskog dekanata bit će slavljena sveta misa.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1183
Ovaj mjesecOvaj mjesec20542
UkupnoUkupno7635420

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 85