Bogoslovi u župi Tučepi

Na četvrtu vazmenu nedjelju -  Nedjelju Dobrog Pastira, 17. travnja 2016., bogoslovi su se zajedno sa svojim magistrom fra Ivicom Jurićem, odazvali na poziv župnika fra Nediljka Šabića i posjetili župu Tučepi.

Svrha ovog posjeta je višestruka. Naime, i na ovaj način bogoslovi mogu upoznati život jedne župne zajednice te rad župnika koji poslužuje određenu župu. Isto tako, svojom prisutnošću bogoslovi svjedoče da mlade i danas privlači primjer života sv. Franje. Tko zna, možda se netko od mladih iz župe Tučepi, potaknut ovim događajem, odluči za redovnički i svećenički poziv, pogotovo jer se Nedjelja Dobrog Pastira slavi kao Dan svećeničkih i redovničkih zvanja.


Svetu misu u filijalnoj crkvi sv. Nikole Tavelića s početkom u 10.30 sati predslavio je magistar bogoslova i profesor na KBF-u u Splitu fra Ivica Jurić, a u koncelebraciji je bio župnik fra Nediljko Šabić. Pjevanje na misi animirali su bogoslovi pod vodstvom fra Frane Bosnića.

Fra Ivica je u propovijedi naglasio da poput Petra koji baca mrežu,moramo biti spremni poslušati Božji glas koji nas nekad poziva na odluke kojima se nismo nadali, na očite nelogičnosti. Dobro je u životu imati razne varijante prema kojima mislimo da će biti usmjeren život koji živimo, no svi na kraju, kroz život Crkve i obitelji, stvaramo ambijent u kojemu ćemo svi biti ribari ljudi. Međutim, treba biti spreman napustiti i vlastite varijante ako smo svjesni da nas Bog konkretno poziva na nešto različito. Da bi to uspjeli, moramo imati povjerenje u Boga i njegovu providnost. Potrebno je do kraja se predati i izručiti Bogu.

Nakon sv.mise bogoslovi su se nakratko osvježili i napravili zajedničku fotografiju sa domaćinima, a  druženje se nastavilo za obiteljskim stolom u fra Nediljkovoj rodnoj kući u „Šabića brdu“ gdje su svi, ponajviše zahvaljujući župniku, bili dobro raspoloženi. Ovaj posjet župi Tučepi pokazao se plodonosnim, a za to se pobrinuo i Gospodin podarivši nam lijepi sunčani dan te ispunivši radošću srca onih koji ga traže u jednostavnosti.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2095
Ovaj mjesecOvaj mjesec66864
UkupnoUkupno7450564

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 152