Bogoslovi u župi Tučepi

Na četvrtu vazmenu nedjelju -  Nedjelju Dobrog Pastira, 17. travnja 2016., bogoslovi su se zajedno sa svojim magistrom fra Ivicom Jurićem, odazvali na poziv župnika fra Nediljka Šabića i posjetili župu Tučepi.

Svrha ovog posjeta je višestruka. Naime, i na ovaj način bogoslovi mogu upoznati život jedne župne zajednice te rad župnika koji poslužuje određenu župu. Isto tako, svojom prisutnošću bogoslovi svjedoče da mlade i danas privlači primjer života sv. Franje. Tko zna, možda se netko od mladih iz župe Tučepi, potaknut ovim događajem, odluči za redovnički i svećenički poziv, pogotovo jer se Nedjelja Dobrog Pastira slavi kao Dan svećeničkih i redovničkih zvanja.


Svetu misu u filijalnoj crkvi sv. Nikole Tavelića s početkom u 10.30 sati predslavio je magistar bogoslova i profesor na KBF-u u Splitu fra Ivica Jurić, a u koncelebraciji je bio župnik fra Nediljko Šabić. Pjevanje na misi animirali su bogoslovi pod vodstvom fra Frane Bosnića.

Fra Ivica je u propovijedi naglasio da poput Petra koji baca mrežu,moramo biti spremni poslušati Božji glas koji nas nekad poziva na odluke kojima se nismo nadali, na očite nelogičnosti. Dobro je u životu imati razne varijante prema kojima mislimo da će biti usmjeren život koji živimo, no svi na kraju, kroz život Crkve i obitelji, stvaramo ambijent u kojemu ćemo svi biti ribari ljudi. Međutim, treba biti spreman napustiti i vlastite varijante ako smo svjesni da nas Bog konkretno poziva na nešto različito. Da bi to uspjeli, moramo imati povjerenje u Boga i njegovu providnost. Potrebno je do kraja se predati i izručiti Bogu.

Nakon sv.mise bogoslovi su se nakratko osvježili i napravili zajedničku fotografiju sa domaćinima, a  druženje se nastavilo za obiteljskim stolom u fra Nediljkovoj rodnoj kući u „Šabića brdu“ gdje su svi, ponajviše zahvaljujući župniku, bili dobro raspoloženi. Ovaj posjet župi Tučepi pokazao se plodonosnim, a za to se pobrinuo i Gospodin podarivši nam lijepi sunčani dan te ispunivši radošću srca onih koji ga traže u jednostavnosti.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas424
Ovaj mjesecOvaj mjesec28043
UkupnoUkupno6442660

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 86 

Administrator

franodoljanin@gmail.com