Split: Održan Provincijski kapitul

Provincijski kapitul, održan u Splitu na Trsteniku od 11. do 15. travnja 2016., nakon izbora definitora (u srijedu 13. travnja), nastavio je radom prema predviđenom Dnevnom redu. Kratka predavanja i uvod u diskusiju održali su:

  1. Fra Ante Čovo: „Franjevačko zajedništvo kao poticaj za pastoralna središta“
  2. Fra Ivan Udovičić: „Odgojni zavodi i skrb za duhovna zvanja – stanje i perspektive“
  3. Fra Josip Gotovac: „Bratski fond solidarnosti“
  4. Fra Ante Babić: „Provincijska karitativno-humanitarna djelatnost“
  5. Fra Kristian Stipanović: „Osvrt na zaključke Plenarnog vijeća Provincije“

Zadnjeg dana Kapitula usvojeni su preporuke i zaključci kao i zapisnik svih održanih sjednica.  Kapitul je završio euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Joško Kodžoman, provincijal i predsjednik Kapitula. Uvodeći u slavlje o. Provincijal je pozvao sve kapitularce da zahvale Bogu na svim milostima koje smo primili u ovo vrijeme održavanja Kapitula te preporučimo Bogu sve članove naše Provincije kako bismo razmišljanja i zaključke mogli živjeti i provoditi u djelo.


Na kraju euharistijskog slavlja fra Kristian Stipanović je pročitao 'Pismo braći Provincije', a provincijal fra Joško Kodžoman je čestitao još jednom novim definitorima, zahvalio gvardijanu fra Petru Milanoviću Trapi i osoblju samostanu na bratskoj susretljivosti uključivši i bogoslove i sve koji su pomagali, zahvalio pravnom stručnjaku fra Juri Brkanu i svim kapitularcima za uspješan rad na Provincijskom kapitulu. Nakon ispjevanog 'Tebe Boga hvalimo', provincijal je udijelio svečani blagoslov.

Fotografije

 

Pismo braći Provincije

Okupljeni na provincijskom kapitulu od 11. do 15. travnja 2016. godine u samostanu o. fra Ante Antića na Trsteniku u Splitu, najprije zahvaljujemo svemogućem Bogu koji nas je sabrao u kapitulsko zajedništvo i omogućio nam da radimo za dobro Provincije Presvetog Otkupitelja. Neka mu ovaj Kapitul i sve ono što braća naše zajednice čine bude na slavu i hvalu!

Obraćamo se svoj braći naše Provincije koja žive i djeluju diljem domovine i svijeta. Nakon promišljanja i rasprave o proteklom razdoblju, sadašnjem stanju i perspektivama naše zajednice, upućujemo svoj braći ovo pismo sa željom da nam svima bude poticaj za obnovu gorljivosti i zanosa u življenju evanđeoskih vrednota po primjeru serafskog oca Franje, koji sve nas franjevce i danas potiče: "Braćo, započnimo iznova!"

U ovoj godini, u kojoj u zajedništvu s čitavom Crkvom slavimo Božje milosrđe, potičemo svu braću da pokušaju još potpunije ostvariti solidarnost koja je osobito znakovit način življenja milosrđa.

U prvom redu želimo da se solidarnost još više ostvaruje u našem odnosu prema onima koji su na periferiji društva: duhovno i materijalno siromašnima, bolesnima, osamljenima i svima koji trpe na bilo koji način.

Želimo i potičemo da solidarnost nastavimo i u novim oblicima iskazivati starijoj i bolesnoj braći jer je istinska bratska ljubav kreativna i bogata.

Na osobit način pozivamo svu braću da solidarnost još bolje žive u odnosu prema upravi naše Provincije, tako što ćemo svi molitvom, konstruktivnom kritikom, savjetima, prijedlozima i iskrenom bratskom podrškom biti na pomoć braći koju smo izabrali da vode našu zajednicu.

Uvjereni poput svetog Franje da nas je Gospodin pozvao u svoju žetvu, svjesni smo kako je veliko i zahtjevno polje rada, a radnika malo. Zato s osobitom brigom svoj braći stavljamo na srce molitvu i rad za nova duhovna zvanja u našoj Provinciji i sveopćoj Crkvi.

Kao manja braća, svjesni svoje nesavršenosti i slabosti, u poniznosti molimo svemogućeg i milosrdnog Boga da u svima nama obnovi žar vjere, nade i ljubavi kako bismo mogli u radosti bratskog zajedništva biti odvažni i ustrajni graditelji i širitelji kraljevstva Božjeg.

Draga braćo, s ovim mislima na čitavo bratstvo naše Provincije, na Crkvu Božju i sav svijet zazivamo Božji blagoslov.

Mir i dobro!


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas86
Ovaj mjesecOvaj mjesec60118
UkupnoUkupno7443818

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 58