Poruka mons. Barišića za nedjelju Dobrog Pastira

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić napisao je poruku povodom nedjelje Dobrog Pastira za časopis za duhovna zvanja „Susret“. Poruku donosimo u cijelosti:

Poštovana braćo i sestre, slavimo nedjelju Dobroga Pastira, raspetog i uskrslog Gospodina. Dobri Pastir – Lice Božjeg milosrđa, kako ga naziva papa Franjo, život svoj daruje za naše spasenje. U svojoj milosrdnoj ljubavi Isus Krist susreće, okuplja i poziva nas da Ga slijedimo. I časopis za duhovna zvanja „Susret“ želi biti prostor našega susreta s Njime i sredstvo poziva da Ga slijedimo. Oni koji Mu čuju glas, nošeni Njegovim povjerenjem i trajnim prijateljstvom idu za Njim. U Kristovom milosrdnom pogledu prepoznajemo svoju autentičnost. Dobri Pastir  milosrdnim pogledom susreće svoje, jučer, Petra, Jakova, Ivana, Andriju… Mariju Magdalenu… i nas danas. Milosrdnim pogledom „…vidje silan svijet i sažali mu se jer bijahu kao ovce bez pastira…“ (Mk 6,34). Istim pogledom „ugleda carinika imenom Levija – miserando atque elegendo – iskaza mu milosrđe i pozva ga“ (usp. Lk 5,27). Iz  ovog susreta i milosnog događaja i papa Franjo nađe svoje životno geslo.

Draga braćo svećenici, redovnici, sestre redovnice, očevi, majke, odgojitelji i svi Kristovi vjernici! I mi živimo iz pogleda Lica Božjeg milosrđa – Dobroga Pastira. Primljeno milosrđe produžujemo drugima darujući se. Štoviše, Dobri Pastir želi našim pogledom vidjeti i uvažiti sve mlade u našoj sredini. Našim tjelesnim i duhovnim djelima milosrđa želi tolikim mladićima i djevojkama ohrabriti korake na putu duhovnog poziva u našoj Crkvi. I u naše vrijeme Dobri Pastir milosrdnim pogledom susreće mlade osobe koje poput carinika Levija ostavljaju svoje radno mjesto i karijeru, te poslušni Njegovom glasu, na iznenađenje svoje sredine, idu za Njim. Pomozimo im da im glas Dobroga Pastira, po nama i s nama, bude razumljiv. Budimo im ohrabrenje da u kontekstu današnjeg mentaliteta sebičnosti i pohlepe s Kristovim pogledom mogu biti svjedoci ne samo pravednijeg i milosrdnog društva, već i proroci novog neba i nove zemlje.

Svima mladima koje u našoj sredini Dobri Pastir poziva u duhovna zvanja, neka im naš život, vjera i djela budu usmjerenje Kristu Gospodinu, a razgovor s njima veći poticaj i otvorenost za slušanje Riječi Božje. Uskrsli Gospodin neka nas osnaži svojim milosrdnim pogledom, da budemo hrabriji svjedoci mladićima i djevojkama koji će, uza sve svoje slabosti i ograničenosti, Dobrom Pastiru odvažno reći: „Gospodine, nisam dostojan/a, ali ohrabren/a Tvojim pogledom i nošen/a vjerom svoje Crkve, s Tobom idem za Tobom!“ (SMN)


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2119
Ovaj mjesecOvaj mjesec66888
UkupnoUkupno7450588

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 159