Imotski: Održan 16. Vodički festival žudija

Na Uskrsni ponedjeljak 28. ožujka 2016. u Imotskom je održan Vodički festival žudija. Taj se festival svako šestu godinu održava u Vodicama, a ostalih godina održava se u župama u kojima postoje i djeluju žudiji (čuvari Isusova groba). Festival je prvi put održan 2001. u Vodicama, a ovo je bio16. po redu. Ove je godine sudjelovalo oko 500 čuvara Isusova groba iz 32 župe.


Nakon okupljanja sudionika u 9 sati u crkvi sv. Franje počela je sveta misa koju je predvodio provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman, uz koncelebraciju  imotskog gvardijana fra Kristiana Stipanovića i još trojice svećenika. Na misi je pjevanje animirao župni zbor pod ravnanjem Anđelka Nikolića i s. Sofije Vuković. Na kraju misnog slavlja prisutne je pozdravio gvardijan te je zahvalio svima koji su doprinijeli održavanju festivala. Potom je Šime Strikoman, jedan od organizatora festivala, pozdravio prisutne, zahvalio domaćinima te najavio daljnji program.

Uslijedilo je postrojavanje žudija u ulici Ante Starčevića i mimohod na imotsku tvrđavu Topanu, gdje je na nogometnom igralištu Gospin dolac Šime Strikoman snimio svoju 509. milenijsku fotografiju. Nakon povratka sudionika do samostana uvodnim pozdravom Luke Lipića, organizatora festivala, i Ante Nadomira Tadića Šutre, voditelja, započeo je sam festival. Prvi su nastupili domaći čuvari Isusova groba te su izveli dvije scene iz Imotske Muke: krunjenje Isusa trnovom krunom i susret s Gospom. Potom su se izmjenjivali nastupi pojedinih župa, u kojima su čuvari Isusova groba prikazali prisutnima osobitosti običaja u svojim župama u Vazmenom trodnevlju. Susret je završio ručkom svih sudionika i njihovih gostiju.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas35
Ovaj mjesecOvaj mjesec44850
UkupnoUkupno7511683

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 97