Križ put kroz župu Runovići

I ove je korizme u Godini milosrđa Božjega u župi Runovići u petak pred nedjelju Cvjetnicu, 18. ožujka 2016. održan Križni put kroz župu i to od kapelice kod Kriške stine do u župnu crkvu Gospe od Karmela.

Kapelica kod Kriške stine sagrađena je za vrijeme župnika fra Luke Livaje te se od tada svake godine u korizmeni petak pred nedjelju Cvjetnicu održava Križni put kroz župu.


Kod ove kapelice na Veliki petak sastaju se procesije, ona koja ide iz župne crkve Gospe od Karmela te joj se na brdu iznad Ljubičića kuća pridruži procesija iz područne crkve Sv. Ivana Krstitelja – Sebišina, zatim joj se pridruži ona procesija koja polazi iz područne crkve Sv. Nikole - Podosoje te nastaje jedinstvena velika procesija Velikog petka koja ulazi u župnu crkvu, a zatim počinju obredi Velikog petka.

Vjernici, koji su došli sudjelovati u Križnom putu, okupili su se ispred kapelice na glavnoj prometnici, a Put križa je počeo uvodnom molitvom u 17 sati. Zatim su se vjernici uputili glavnom prometnicom za križem, kojega je nosio Mijo Jukić (Banov) – prošlogodišnji krizmanik, ministrantima te župnikom fra Mladenom zastajući na 13 mjesta, moleći i pjevajući nad pojedinom postajom Križnog puta. Tekstovi Puta križa pozivali su na duhovna i tjelesna djela milosrđa.

Posljednja,  XIV. postaja bila je u župnoj crkvi pred glavnim oltarom. Kao i prošlih godina i ove je godine u pobožnosti Puta križa sudjelovao lijep broj župljana, počevši od djece do onih najstarijih. Nakon Križnog puta slavljena je sv. misa.

Fotografije

Poslušajte, braćo mila,

gorku muku Gospodina

Isukrsta, Božjeg Sina,

koju sada za nas prima.

(o. Toma Babić ofm)


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas564
Ovaj mjesecOvaj mjesec28183
UkupnoUkupno6442800

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 60 

Administrator

franodoljanin@gmail.com