Lički Osik: Izvedena MUKA

U četvrtak 17. ožujka 2016. godine nastavili smo s bližom pripravom za naš župni blagdan - Josipovo. Svečanu svetu misu u 18 sati predvodio je fra Ivan Lukač iz Knina u koncelebraciji s župnikom Lukom Blaževićem.

U svojoj propovijedi se osvrnuo na sakrament pomirenja. Sveta ispovijed bi trebala biti važna točka u našem životu. Ne smijemo to zanemarivati jer sami sebi činimo štetu. Milosrdni Bog nas čeka u sakramentu pomirenja i nudi nam svoje milosrđe opraštanjem. Godina je Milosrđa te budimo spremni pokazivati svoje milosrđe jedni prema drugima tj. prema bližnjemu jer iz toga proizlazi sve ostalo.


Nakon svete mise glumačka skupina predvođena kapelanom fra Ivanom Lukacem predstavila je Dramski prikaz muke Kristove. Glumci-amateri vjerno su uprizorili posljednje dane iz života Isusa Krista: od Posljednje večere do razapinjanja na Kalvariji.

Pod redateljskom palicom gosp. Ante N. Tadića Šutre kninska “Muka” je postala prepoznatljiva i izvan Dalmacije te oni često u Korizmi gostuju po različitim župama kako bi vjernicima unijeli jedan novi aspekt muke Kristove. U izvedbi je sudjelovalo oko 40 glumaca-amatera. Puno hvala FRAMI iz Knina i fra Ivanu Lukaču na gostovanju i sudjelovanju u trodnevnoj pripremi za naš župni blagdan. (http://www.zupa-svjosip-losik.hr/)


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Drniš, 22. rujna 2019.  – Izborni kapitul Mjesnoga bratstva OFS-a Gospe od Ružarija

************

Proslava sv. Franje u Imotskom

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1804
Ovaj mjesecOvaj mjesec42705
UkupnoUkupno7112246

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 66