Ovčarevo – Novi Travnik: Izvedena MUKA

Izvedena MUKA u Ovčarevu

U sklopu svoje turneje po Bosni i Hercegovini, 12. ožujka 2016, župljani župe sv. Ante u Kninu okupljeni u glumačku družinu, izveli su u župi Ovčarevo sv. Mihovila Ankanđela  igru „Muka Gospodina našega Isusa Krista“.


Koliko je ova Muka zaista zorno predočena i izvedena svjedočile su i suze pojedinih vjernika tijekom njene izvedbe. Na kraju izvedbe sve nazočne vjernike i glumce pozdravio je župnik župe Ovčarevo  fra Marinko Didak te istaknuo kako je ovo veliki događaj za njihovu župu i pohvalio sve glumce na profesionalnoj izvedbi. Zahvalio se svima na dolasku i poželio sretne i blagoslovljene Uskrsne blagdane.

Nakon predstave domaćini su priredili prigodni domjenak za glumce koji su se negdje oko 21 sati zaputili putem Vlašića u Planinarski dom. Iskreno zahvaljujemo i obitelji Nikoline i Gorana Josipovića na organizaciji i dočeku.

Fotografije

 


U Novom Travniku izvedena Muka

Župljani Župe sv. Ante iz Knina i ovaj vikend su izvodili Pasionsku igru Muku Gospodina našega Isusa Krista. Naime, nakon uprizorenja Muke u Primoštenu u petak, na put prema susjednoj Bosni i Hercegovini zaputili su se u subotu. U subotu navečer nakon svete mise u župi sv. Mihovila Arhanđela u Ovčarevu vjernicima su u prepunoj crkvi naši glumci uprizorili Muku Gospodina našega Isusa Krista.


Sutradan tj. u nedjelju zaputili su se u Novi Travnik u župu Presvetog Trojstva. U 11 sati nazočili smo sv. misi koju je predvodio vlč. Đuro Arlović, prefekt Nadbiskupskog sjemeništa "Petar Barbarić" u Travniku. Nakon svete mise jedan od dvojice sjemeništaraca navedenog sjemeništa svjedočio je o životu u sjemeništu te pozvao mlade momke koji osjećaju Božji poziv u sebi da se odvaže i pristupe sjemeništu.

Nakon svete mise župnik župe Presvetog Trojstva don Ante Ledić zamolio je vjernike u prepunoj crkvi da ostanu i pogledaju Muku.

Naši glumci su kao i uvijek do sada uprizorili Muku Gospodina našega Isusa Krista koja je tijekom izvedbe kod mnogih vjernika izmamila suze u očima, što je bio znak da su vjernici emotivno doživjeli Muku i smrt Gospodina našega Isusa Krista, a ujedno i znak da su glumci naše župe zorno je prikazali. Na kraju uprizorenja don Ante Ledić je istaknuo da ga je i osobno dirnula Muka te je istaknuo da način na koji je izvedena prelazi granice amaterizma i da se slobodno može ova Pasionska muka prikazivati i u kazališnim kućama. 
Nakon ručka i gostoprimstva župnika i njegovih župljana, naši župljani su se zaputili prema Kninu.

Ovom prilikom zahvaljujemo i župniku župe sv. Mihovila Arhanđela u Ovčarevu fra Marinku Didaku koji su nas lijepo ugostili u subotu, kao i njihovoj i našoj župljanki Nikolini Josipović koja je bila domaćin subotnje večeri i koja je zajedno sa župljanima Ovčareva osigurala smještaj u Hrvatskom planinarskom domu na Vlašiću.

Naravno od srca se zahvaljujemo i don Anti Lediću koji nas je lijepo primio u Novom Travniku.
U utorak, 15. veljače župljani i stanovnici našega grada Knina moći će pogledati Muku u našoj Crkvi Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta u 19,00 sati.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2248
Ovaj mjesecOvaj mjesec2248
UkupnoUkupno7617126

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 38