'Antićevo' u Vancouveru

U Hrvatskoj katoličkoj misiji u Vancouveru proslavljena je 51. obljetnica smrti sluge Božjega o. fra Ante Antića od 4. do 6. ožujka 2016. Slavlje 'Antićeva' predvodio je provincijal fra Joško Kodžoman koji je, u pratnji fra Josipa Gotovca, bio u kanonskom pohodu braći u Kanadi i Americi.

U Hrvatskoj katoličkoj misiji u Vancouveru proslavljena je 51. obljetnica smrti sluge Božjega o. fra Ante Antića od 4. do 6. ožujka 2016. Slavlje 'Antićeva' predvodio je provincijal fra Joško Kodžoman koji je, u pratnji fra Josipa Gotovca, bio u kanonskom pohodu braći u Kanadi i Americi. Kroz trodnevnicu vjernici HKM u Vancouveru imali su mogućnost za sakrament pomirenja, slavlje pobožnosti prvog petka i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. O. Provincijal je u propovijedima potaknuo vjernike na štovanje Sluge Božjega koji je cijeli život bio odgojitelj i ispovjednik. U ovoj Godini milosrđa potakao je vjernike na sakrament pomirenja. Svojim propovijedima, fra Joško Kodžoman i fra Josip Gotovac, otvorili su novo žarište pobožnosti prema sluzi Božjem fra Anti u hrvatskoj zajednici u Vancouveru! Približili su ovaj pobožni lik vjernicima hrvatske zajednice te ih potaknuli na štovanja velikana duha fra Ante Antića. Nadamo se da će zaživjeti ova pobožnost i u ovom dijelu svijeta i na taj način proširiti kult ovog jedinstvenog franjevca svetog života na obalama pacifičkog oceana.

Na kraju proslave 'Antićeva' župnik fra Dujo Boban zahvalio je provincijalu Kodžomanu i ekonomu Gotovcu za sudjelovanje u slavlju i poticajima koje su uputili vjernicima. Provincijal Kodžoman zahvalio je braći koji neumorno pružaju duhovnu skrb za vjernike u misiji i potakao ih da mole za nova duhovna zvanja.

 

Pretraži sadržaj

Najave

Duhovne vježbe - 2017.

*********

23. srpnja: Visoka: Fra Mario Lemo - mlada misa

*********

24.7. - 2. 8. Imotski - Proslava Gospe od Anđela


*********

29.-30. srpnja: Knin - Festival duhovne glazbe

Aktualno

SINJ - VELIKA GOSPA 2017.

**********************

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1942
Ovaj mjesecOvaj mjesec49655
UkupnoUkupno5210839

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 102 

Administrator

franodoljanin@gmail.com