'Antićevo' u Vancouveru

U Hrvatskoj katoličkoj misiji u Vancouveru proslavljena je 51. obljetnica smrti sluge Božjega o. fra Ante Antića od 4. do 6. ožujka 2016. Slavlje 'Antićeva' predvodio je provincijal fra Joško Kodžoman koji je, u pratnji fra Josipa Gotovca, bio u kanonskom pohodu braći u Kanadi i Americi.

U Hrvatskoj katoličkoj misiji u Vancouveru proslavljena je 51. obljetnica smrti sluge Božjega o. fra Ante Antića od 4. do 6. ožujka 2016. Slavlje 'Antićeva' predvodio je provincijal fra Joško Kodžoman koji je, u pratnji fra Josipa Gotovca, bio u kanonskom pohodu braći u Kanadi i Americi. Kroz trodnevnicu vjernici HKM u Vancouveru imali su mogućnost za sakrament pomirenja, slavlje pobožnosti prvog petka i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. O. Provincijal je u propovijedima potaknuo vjernike na štovanje Sluge Božjega koji je cijeli život bio odgojitelj i ispovjednik. U ovoj Godini milosrđa potakao je vjernike na sakrament pomirenja. Svojim propovijedima, fra Joško Kodžoman i fra Josip Gotovac, otvorili su novo žarište pobožnosti prema sluzi Božjem fra Anti u hrvatskoj zajednici u Vancouveru! Približili su ovaj pobožni lik vjernicima hrvatske zajednice te ih potaknuli na štovanja velikana duha fra Ante Antića. Nadamo se da će zaživjeti ova pobožnost i u ovom dijelu svijeta i na taj način proširiti kult ovog jedinstvenog franjevca svetog života na obalama pacifičkog oceana.

Na kraju proslave 'Antićeva' župnik fra Dujo Boban zahvalio je provincijalu Kodžomanu i ekonomu Gotovcu za sudjelovanje u slavlju i poticajima koje su uputili vjernicima. Provincijal Kodžoman zahvalio je braći koji neumorno pružaju duhovnu skrb za vjernike u misiji i potakao ih da mole za nova duhovna zvanja.

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas706
Ovaj mjesecOvaj mjesec56394
UkupnoUkupno7523227

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 54