Studenci: Održana duhovna obnova o pohodu slike Gospe od Anđela

U Godini milosrđa u župi Sv. Ilije – Studenci od 2. do 6. ožujka održana je korizmena duhovna obnova prigodom pohoda slike Gospe od Anđela toj župi, kao dio pripreme za proslavu 300. obljetnice oslobođenja Imotske krajine od Turaka.


U srijedu 2. ožujka u 17 sati imotski gvardijan fra Kristian Stipanović dovezao je sliku Gospe od Anđela u Studence. Vjernici su s fra Zoranom Jonjićem, župnikom, dočekali sliku te ju u procesiji unijeli u crkvu sv. Ilije na pripravljeno mjesto. Uslijedilo je misno slavlje koje je predvodio fra Kristian. U četvrtak 3. ožujka u 17 sati bila je molitva krunice, a zatim sveta misa koju je predvodio don Jakov Cikojević, svećenik u miru rodom sa Studenaca. U petak 4. ožujka u 17 sati bila je pobožnost križnog puta, a potom sveta misa koju je predvodio fra Lazar Perica, župni vikar Imotskog. U subotu 5. ožujka u 17 sati izmoljena je krunica, a zatim je fra Zoran Jonjić predvodio svetu misu.

Središnje slavlje održano je u nedjelju 6. ožujka. U 10:30 započela je procesija sa slikom Gospe od Anđela, nakon čega je u crkvi sv. Ilije fra Zoran Kutleša, samostanski i župni vikar Imotskog, predvodio misno slavlje, uz koncelebraciju fra Zorana Jonjića i don Jakova Cikojevića. Pjevanje na misi animirao je župni zbor pod ravnanjem Maria Cikojevića. Na misi su, uz domaće ministrante, ministrirali i postulanti iz Imotskog.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2018.

***********

Sinj: Proslava Gospe Sinjske

27.7.-19.8.: Hodočašća i devetnica Gospi Sinjskoj

15. kolovoza: Svetkovina

***********

15. kolovoza: Visovac - Proslava Velike Gospe

***********

18. kolovoza: Sinj - Proslava 50. obljetnice mature

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas3250
Ovaj mjesecOvaj mjesec42589
UkupnoUkupno6167669

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 108 

Administrator

franodoljanin@gmail.com