Rim: Postavljanje u službu čitača

U petak, 4. ožujka 2016., na 51. obljetnicu sluge Božjeg o. fra Ante Antića, u kapelici Bezgrešnog začeća Međunarodnog bratstva baženoga fra Gabriela M. Allegra u samostanu sv. Ante Padovanskog u Rimu, trojica bogoslova Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja koji studiraju teologiju na Papinskom sveučilištu „Antonianum“  (fra Toni Šimunović Erpušina, fra Dejan Međugorac, fra Jerko Kolovrat) u službu čitača u ime provincijala fra Joška Kodžomana, postavio je fra Ivan Režić, student duhovnosti na postdiplomskom studiju na istoimenom Papinskom sveučilištu „Antonianum“.

U koncelebraciji su bili fra Ivan Vuletić, student crkvene povijesti na Papinskom sveučilištu „Gregoriana“ te fra Ivica K. Pavlović, član Franjevačke provincije Bosne Srebrene te misionar u Kraljevini Maroko koji je trenutno na godini licencijata pri Papinskom institutu za arapski jezik i islamske znanosti.

Fra Ivan je u prigodnoj propovijedi naglasio kako Božja riječ ulazi u naš razum, preko razuma, ukoliko je prihvatimo, ulazi u naše srce i onda izlazi kroz konkretnu riječ i kroz konkretno djelo. Božju riječ potrebno je ne samo slušati već poslušati kako bismo bili svjedoci te Riječi, kao što je i Isus bio u odnosu prema svome Ocu. Nakon propovijedi uslijedio je sam čin postavljanja u službu čitača, a na kraju misnog slavlja fra Ivan je braći bogoslovima čestitao i poželio Božji blagoslov u njihovom vjernom i odanom vršenju službe naviještanja Božje riječi, ne samo riječima već i životom.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas155
Ovaj mjesecOvaj mjesec36843
UkupnoUkupno6451460

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 22 

Administrator

franodoljanin@gmail.com