Kelkheim: Misa za mlade i scenski prikaz “Djela milosrđa”

Misa za mlade proslavljena je u nedjelju, 28. veljače 2016., u crkvi sv. Dionizija, u Kelkheimu. Na kraju misnog slavlja mladi su izveli scenski prikaz „Djela milosrđa“.

U punoj crkvi sv. Dionizija, u Kelkheimu, na treću korizmenu nedjelju proslavila je župa Main-Taunus/Hochtaunus misu za mlade, koju je svojim radosnim pjevanjem i sviranjem uljepšao zbor Frame i zbor mladih. Zanimljivo je uočiti kako franjevačka mladež župe raste, jer uspijeva biti autentična, ali ujedno biti i poticaj drugima. Također je današnja propovijed župnika fra Marinka Vukmana bila poticajna i zanimljiva, u kojoj je naglasio kako je obraćenje ključna riječ ovoga korizmenog vremena, koja nas zapravo vodi do promjene našega ponašanja i života. “Isus je svoje suvremenike ali i nas danas upozoravao na opasnost koja bi nas mogla stići ukoliko se ne obratimo”, istaknuo je. “Zapravo je potrebno učiniti promjenu života, i to što prije”, ali mi samo možemo mijenjati sebe i popravljati svoj život.


Također je u propovijedi postavio pitanje, kako bi se čovjek zapravo trebao obratiti. “Najopasniji odgovor bi bio, ako netko smatra, što se treba obratiti, meni obraćenje ne treba. Valja nam uočiti kako bi smo trebali biti bolji i prema sebi, prema drugima i prema Bogu, jer Bog traži plodove naših života.” Upravo današnje evanđelje govori, kako još uvijek imamo prilike – ali jedno ne znamo: koliko dugo još? “Bog nam svakog dana pruža novu priliku. Na nama je da tu priliku iskoristimo, jer možda je već sutra kasno”, zaključio je fra Marinko.

Na kraju misnog slavlja mladi su izveli jedan veoma zanimljiv scenski prikaz s naslovom “Djela milosrđa”, u kojemu su ukazali na važnost praštanja, kako sebi tako i drugima. Radi se naime o tome, da Mia želi promijeniti svoje djelo milosrđa s prijateljem koji je inače izvukao jedno drugo djelo milosrđa – “ukoriti grešnika”. Lakše bi joj bilo ukoriti psovače negoli oprostiti uvredu prijateljici Tini, zato traži mogućnost kako izbjeći djelo koje je izvukla. Iako na početku nitko ne želi promijeniti svoje djelo, na kraju ostaje opcija zamijeniti oprost za pohod bolesnoj osobi. Kako se u sceni pokazalo, bolesna osoba je upravo bila njezina prijateljica kojoj je trebala oprostiti uvredu.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1906
Ovaj mjesecOvaj mjesec1906
UkupnoUkupno7616784

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 48