Izvedena "Muka" u Karinu i Zadru

„MUKA“ u Karinu

Župljani župe sv. Ante iz Knina okupljeni u glumačku družinu, nakon što su prošli vikend boravili u Kaštel Gomilici i Studencima, nakon izvedene Muke Gospodina našega Isusa Krista izvedene u Plin Stablini u petak, 25. veljače, u subotu je na rasporedu bila župa sv. Male Terezije u Karinu.

Naime, u subotu 26. veljače  2016. godine boravili su u župi sv. Male terezije u Karinu i izveli Muku Gospodina našega Isusa Krista pred više od 100 vjernika ove župe. Naime, na poziv gvardijana fra Mladena Kovačevića, omogućeno im je da se predstave izvedbom Muke vjernom puku njegove župe.


Koliko je ova Muka zaista zorno predočena i izvedena svjedočile su i suze pojedinih vjernika tijekom njene izvedbe. Na kraju izvedbe sve nazočne vjernike i glumce pozdravio je gvardijan i župnik župe sv. Male Terezije u Karinu fra Mladen Kovačević  te istaknuo kako je ovo veliki događaj za njihovu župu i pohvalio sve glumce na profesionalnoj izvedbi.  Zahvalio je svima na dolasku i poželio sretne i blagoslovljene Uskrsne blagdane.

Fotografije


„MUKA“ u Zadru

Glumačka je skupina župe sv. Ante iz Knina 28. veljače u nedjelju u 18:00 sati prikazala u Zadru (Smiljevac), također u župi sv. Ante, „Muku Gospodina našega Isusa Krista“. Glumačka je skupina već dugi niz godina aktivna te priprema i prikazuje „Muku“ u vrijeme Korizme. Svrha je predstave prije svega duhovne naravi. Cilj je glumaca amatera približiti vjernicima drugih župa Muku, kako bi upriličenje u vrijeme Korizme imalo duhovne plodove. Igrokaz je, dakle, prije svega duhovna vježba, a tek onda kulturno-umjetnički scenski prikaz.

Muku su izvodili bogoslovi franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, što je župni vikar fra Ivan Lukač uočio kao priliku u vremenu Korizme kao svojevrsnu duhovnu vježbu i pripremu za najveći kršćanski blagdan – Uskrs. Okupio je i okuplja župljane župe svetog Ante iz Knina te se nastoji povezati sa ostalim župnicima i župnim zajednicama diljem Hrvatske, ali i inozemstva, kako bi prikaz Muke ponudio i drugim župnim zajednicama kao svojevrsnu duhovnu vježbu.

Iskreno HVALA don Mladenu Kačanu župniku -sa željom da blagdan Uskrsnuća Kristova podari svima njima Božji blagoslov i mir.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Vinjani: Izborni kapitul OFS-a

************

kola emocija"

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas270
Ovaj mjesecOvaj mjesec34704
UkupnoUkupno7326567

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 36