Proložac: Održane misije o pohodu slike Gospe od Anđela

U Godini milosrđa u Župi sv. Mihovila u Prološcu od 26. do 28. veljače održane su pučke misije prigodom pohoda slike Gospe od Anđela prološkoj župi, kao dio pripreme za proslavu 300. obljetnice oslobođenja Imotske krajine od Turaka.

U petak 26. veljače u 17:30 bila je pobožnost križnog puta, a zatim sveta misa koju je predvodio fra Lazar Perica, župni vikar Imotskog. U subotu 27. veljače u 17:30 bila je pobožnost Gospine krunice, a zatim sveta misa koju je predvodio fra Zoran Kutleša, samostanski i župni vikar Imotskog. Nakon mise on je održao susret s prvopričesnicima i krizmanicima te njihovim roditeljima.


Središnje slavlje misija održano je u nedjelju 28. veljače. U 10:30 započela je procesija sa slikom Gospe od Anđela, nakon čega je u crkvi sv. Mihovila gvardijan i župnik Imotskog fra Kristian Stipanović predvodio misno slavlje, uz koncelebraciju mjesnog župnika fra Vinka Gudelja i pastoralnog pomoćnika fra Rafaela Begića. Pjevanje na misi animirao je župni zbor pod ravnanjem s. Filipe Smoljo. Na misi su, uz domaće ministrante, ministrirali i postulanti iz Imotskog.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas434
Ovaj mjesecOvaj mjesec50334
UkupnoUkupno6965668

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 89 

Administrator

franodoljanin@gmail.com