Ludwigshafen: Susret o. Provincijala s braćom u Njemačkoj

Od 22. do 24. veljače 2016. godine održan je u Heinrich Pesch Haus u Ludwigshafen-u redoviti jednogodišnji susret o. Provincijala s braćom koja pastoralno djeluju u Njemačkoj i godišnja skupština naše franjevačke udruge u Njemačkoj – Franziskaner des Allerheiligsten Erlösers e. V.. Na susretu je od sveukupno 35 braće koja žive i rade u Njemačkoj sudjelovalo njih 28. Ostalasedmorica braće zbog pastoralnih obaveza su bili spriječeni. Okupljanje braće s o. Provincijalom započelo je u ponedjeljak poslijepodnevnim susretom na kojem je o. Provincijal upoznao braću sa projektima i pastoralnim djelovanjem braće franjevaca u Hrvatskoj. Braću je o. Provincijal upoznao sa temama skoroga intermedijalnog kapitula u Splitu.


Susret je protekao u franjevačkom i obiteljskom ozračju. Ovaj jednogodišnji susret koji je svojevrstan samostanski kapitul samostana Sv. Gabriela u Münchenu učvršćuje zajedništvo i zajedničku pripadnost našoj Provinciji čiji članovi djeluju po različitim kontinentima. Da bi se ostvario ovaj susret braća prijeđu velike udaljenosti, u rasponu od Berlina do Rosenheima.

Sljedeći zajednički susret o. Provincijala s braćom u Njemačkoj planiran je od 22. do 24. veljače 2017. godine u Bildungszentrum u Schmerlenbach. Na kraju sastanka otac provincijal fra Joško Kodžoman zahvalio je braći na predanom radu u Njemačkoj čime svjedočimo svoju ljudsku, kršćansku i franjevačku prisutnost.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas164
Ovaj mjesecOvaj mjesec62973
UkupnoUkupno7052704

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46