Runovići: Primanje u Franjevačku mladež i obnova obećanja

U mjesnom bratstvu Frame u župi Runovići 19. veljače 2016. navečer (u petak) bio je obred primanja u Franjevačku mladež i obred obećanja u Franjevačkoj mladeži koji se odvijao u okviru slavlja službe Božje riječi u kapeli Gospe od zdravlja kod župne kuće.

Obred je predvodio župnik fra Mladen Prolić. Nakon biblijskog čitanja iz Poslanice Rimljanima i Evanđelja po Marku župnik je održao kratki nagovor u kojem je rekao framašima da misao Sv. Pavla iz Poslanice Rimljanima „Hodimo u novosti života“ (Rim 6, 6 – 11) za framaše i ostale mlade katolike znači hoditi u milosti Božjoj koju smo prvi put primili na krštenju, a daleko od grijeha te tako u današnjem vremenu i društvu biti svjedoci uskrslog Krista Gospodina. Kristove riječi iz Evanđelja po Marku „Obratite se i vjerujte evanđelju“ (Mk 1, 12 – 15) pune su poruke za naš korizmeni hod. Obraćenje je proces koji bi trebao trajati cijeli život. Život u frami i jest rast u obraćenju i vjeri u Krista Gospodina nadahnjujući se na serafskom ocu Franji iz Asiza.


Potom je mjesna predsjednica Marija Babić prozvala primljenike u Framu, njih 6 (Ana Biočić, Mate – Grgo Jerković, Toni Ljubičić, Josipa Puljić, Ante Repušić i Lucija Vladić), a oni su pojedinačno odgovarali „Evo me“, a onda su zajedno pročitali tekst u kojem su izrazili želju da budu primljeni u Framu.

Nakon toga je uslijedio obred obećanja u kojem je 9 starijih framaša obnovilo obećanja u Frami (Marija Babić, Maša Jakić, Nikolina Kuštra, Neno Ljubičić, Petra Ljubičić, Mihovila Puljić, Ana Puljiz, Ines Puljiz, Valentina Tucak). Na kraju je bila zajednička molitva franjevačke mladeži.

Zatim je bilo zajedničko fotografiranje te je slavlje nastavljeno u župnoj kući.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Regionalni sastanci

************

Šibenik / Šubićevac

************Split / Dobri: Gospa od Zdravlja

************


Sjemenište Sinj: Dan otvorenih vrata

************

Dubrava: Gospa od Zdravlja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2460
Ovaj mjesecOvaj mjesec52507
UkupnoUkupno7263440

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 67