Duhovna obnova i Stepinčevo u Bietigheim-Bissingenu

Za hrvatske vjernike u Hrvatskim katoličkim zajednicama Bietigheim-Bissingen, Illingen i Vaihingen-Enz u Njemačkoj održana je od petka 12. do nedjelje 14. veljače 2016., duhovna obnova na temu "Milosrđe - živo srce evanđelja" koju je predvodio don Anton Šuljić. Program je počeo u petak misom u crkvi Sv. Lovre u Bietigheimu, a nastavio se u misijskim prostorijama predavanjem te prigodnim recitalom sastavljenim od duhovnih šansona i poezije po izboru i u izvedbi vlč. Šuljića.


Duhovna obnova nastavljena je u subotu 13. veljače misom i klanjanjem pred Presvetim koje su predvodili vlč. Šuljić i voditelj zajednica fra Josip Bebić. U predavanju koje je uslijedilo don Anton Šuljić osvrnuo se na značenje Jubileja milosrđa te na značenje milosrđa u svakodnevnom životu kršćanina. Također je bilo riječi o komunikaciji u obitelji i što znači biti milosrdan u bračnim i obiteljskim odnosima, o čemu je govorila dr. Suzana Vrhovski Peran.
Vrhunac duhovne obnove bila je proslava Stepinčeva u nedjelju 14. veljače. U misnom slavlju u crkvi Sv. Lovre u prigodnom nagovoru don Anton govorio je o svjedočenju i mučeništvu blaženoga kardinala Alojzija Stepinca za Krista i Crkvu, te posebno istaknuo misli sv. pape Ivana Pavla II. o Stepincu. Nakon mise održan je recital autora fra Josipa Grbavca o suđenju kardinalu Stepincu, koji su zajednički izveli dramski umjetnik Tomislav Martić i don Anton Šuljić, uz pratnju župnoga zbora pod ravnanjem Ane Madunić.

U sklopu duhovne obnove održano je i predstavljanje knjige fra Mirka Jurja Mataušića "Svaka se ulica zove Strasse" u izdanju Kršćanske sadašnjosti. Knjiga, kojoj je predgovor napisao fra Josip Bebić, koji je u vrijeme njezinog izdavanja bio ravnatelj Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu, govori o hrvatskim doseljenicima u Njemačku i Austriju, te ulozi hrvatskih katoličkih misija i katoličkoga tiska u povezivanju naših vjernika s Crkvom i Domovinom. Trodnevna duhovna obnova završila je druženjem u misijskim prostorijama koje su osmislili i priredili članovi pastoralnog vijeća misije.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Šibenik (Meterize)

************

Šibenik (Šubićevac)

************

Proslava sv. Franje u Imotskom

************

Proslava sv. Franje u Šibeniku (Šubićevac)

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas579
Ovaj mjesecOvaj mjesec49319
UkupnoUkupno7118860

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 63