Duhovna obnova i Stepinčevo u Bietigheim-Bissingenu

Za hrvatske vjernike u Hrvatskim katoličkim zajednicama Bietigheim-Bissingen, Illingen i Vaihingen-Enz u Njemačkoj održana je od petka 12. do nedjelje 14. veljače 2016., duhovna obnova na temu "Milosrđe - živo srce evanđelja" koju je predvodio don Anton Šuljić. Program je počeo u petak misom u crkvi Sv. Lovre u Bietigheimu, a nastavio se u misijskim prostorijama predavanjem te prigodnim recitalom sastavljenim od duhovnih šansona i poezije po izboru i u izvedbi vlč. Šuljića.


Duhovna obnova nastavljena je u subotu 13. veljače misom i klanjanjem pred Presvetim koje su predvodili vlč. Šuljić i voditelj zajednica fra Josip Bebić. U predavanju koje je uslijedilo don Anton Šuljić osvrnuo se na značenje Jubileja milosrđa te na značenje milosrđa u svakodnevnom životu kršćanina. Također je bilo riječi o komunikaciji u obitelji i što znači biti milosrdan u bračnim i obiteljskim odnosima, o čemu je govorila dr. Suzana Vrhovski Peran.
Vrhunac duhovne obnove bila je proslava Stepinčeva u nedjelju 14. veljače. U misnom slavlju u crkvi Sv. Lovre u prigodnom nagovoru don Anton govorio je o svjedočenju i mučeništvu blaženoga kardinala Alojzija Stepinca za Krista i Crkvu, te posebno istaknuo misli sv. pape Ivana Pavla II. o Stepincu. Nakon mise održan je recital autora fra Josipa Grbavca o suđenju kardinalu Stepincu, koji su zajednički izveli dramski umjetnik Tomislav Martić i don Anton Šuljić, uz pratnju župnoga zbora pod ravnanjem Ane Madunić.

U sklopu duhovne obnove održano je i predstavljanje knjige fra Mirka Jurja Mataušića "Svaka se ulica zove Strasse" u izdanju Kršćanske sadašnjosti. Knjiga, kojoj je predgovor napisao fra Josip Bebić, koji je u vrijeme njezinog izdavanja bio ravnatelj Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu, govori o hrvatskim doseljenicima u Njemačku i Austriju, te ulozi hrvatskih katoličkih misija i katoličkoga tiska u povezivanju naših vjernika s Crkvom i Domovinom. Trodnevna duhovna obnova završila je druženjem u misijskim prostorijama koje su osmislili i priredili članovi pastoralnog vijeća misije.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

Aktivnosti za pastoral zvanja

***********

16. - 19. ožujka: Proslava sv. Josipa u Imotskom

**********

22. ožujka: Križni put mladih po Splitu

**********

Šubićevac: Predstavljanje filma Župa sv. Ante Petrićevac

**********

Šubićevac: Korizma 2019.

***********

Šubićevac: 13 utoraka sv. Anti

***********

Muka Gospodina našega Isusa Krista" - 2019.

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1375
Ovaj mjesecOvaj mjesec43470
UkupnoUkupno6659594

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 103 

Administrator

franodoljanin@gmail.com