Franjevačka večer u Kelkheimu

U nedjelju 24. siječnja 2016. u 18.00 sati, u dvorani nasuprot Hrvatskog centra u Kelkheimu organizirala se franjevačka večer s bogatim programom.

Ovu franjevačku večer u “Godini posvećenog života” animirali su članovi Franjevačkog svjetovnog reda iz Frankfurta pod vodstvom njihovog duhovnog asistenta fra Ivana Čikare i uz potporu svojih framaša iz frankfurtske župe pod vodstvom fra Marka Domazeta Loše. Program je započeo s našim framašima i s pjesmama “Mi želimo uzdići Isusa” i “Silan Bog”, nakon kojih je izravno slijedilo izlaganje fra Ivana Čikare o sv. Franji Asiškom, Franjevačkom svjetovnom redu i ostalim redovima u franjevačkoj obitelji kao i o Frami. Okupljeni narod je u prepunoj dvorani u Kelkheimu mogao čuti zanimljivu priču o omiljenom svecu, sv. Franju Asiškom, njegovoj braći i ostalim redovima, posebice svjetovnom redu.


Nakon zanimljivog izlaganja fra Ivana Čikare, u radosnom i raspjevanom raspoloženju slijedio je šaljivi scenski prikaz s naslovom “Brat sunce – sestra mjesec”, kojeg je izveo frankfurtski FSR. Program večeri se kasnije nastavio s druženjem uz domjenak i pjesmu domaćih glazbenika. Sudeći prema raspoloženju okupljenoga naroda, čini se kako ovakvi susreti sve više stvaraju jednu još dublju povezanost i obiteljsko ozračje. Također je mladima ova večer ujedno i potvrda i poticaj da nastave hod stopama sv. Franje Asiškog, te da nastave oduševljeno svjedočiti ljepotu kršćanskog života – radosno i raspjevano jer znaju da Bog vjeruje u njih, kako piše na majicama naših framaša.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Split/Dobri: Božićna ispovijed

************

Šibenik/Šubićevac: Adventski koncert

************

Vinjani: Izborni kapitul OFS-a

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas131
Ovaj mjesecOvaj mjesec43643
UkupnoUkupno7335506

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 39