Žive božićne jaslice u Kninu

Petu godinu za redom, a prvi put ispred crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu su postavljene žive božićne jaslice.

Dvije godine ranije žive jaslice su postavljene na glavnom gradskom trgu u Kninu, a kako je ove godine 4. kolovoza posvećena zavjetna crkva Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta dobili smo priliku sagraditi jaslice na puno većem prostoru ispred Gospine crkve.


U desetak dana postavljena je ograda, od masivnih bukovih trupaca sagrađena je štalica, iskopan je ''potočić'' preko kojeg prelazi most, bunar te ognjište pored kojeg se griju pastiri.

Tu scenografiju Betlehema 26. i 27. prosinca oživila je kninska FRAMA odjevena u uvjerljive kostime iz tog doba uprizorujući Mariju, Josipa i pastire koji su došli pozdraviti malog Isusa. Posebno oduševljenje kod kninskih vjernika pogotovo najmlađih koji su jaslice pohodili u velikom broju izazvale su naravno domaće životinje bez kojih jaslice ne mogu, a bili su tu magarac, razne egzotične kokoši, ovce s janjadi te zečica s deset zečića  koje su maleni mogli pomaziti i igrati se s njima, a u potoku su plivale tri pastrve s Krčića, naravno najviše zanimanja je bilo za jahanje tovara koji je to strpljivo podnosio.

Zvučnu kulisu cijelo vrijeme od 14 do 16 sati davao je uz posebno nadahnuće kninski VIS David, a prigodne tekstove je čitao kninski vjeroučitelj Dragan Miličević.

Uprizorenje živih jaslica u Kninu koje je i ove godine organizirala je župa, a možete pogledati i 10. siječnja 2016. godine u istom vremenu od 14 do 16 sati.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas536
Ovaj mjesecOvaj mjesec49600
UkupnoUkupno7433300

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51