Sjemeništaci u župi Plina - Stablina

Odazvavši se pozivu župnika fra Paviše Norac-Kevo sjemeništarci su s odgojiteljima u nedjelju 13. prosinca 2015. bili u posjetu Župi Gospe Fatimske u Plini - Stablini kraj Ploča. Nekima je od nas to bilo najjužnije mjesto u kojem su bili, dok su Metkovci došli u svoje rodno susjedstvo s kojim ih veže ruta Maratona lađa. Zanimljivo je da su baš naši domaćini, ekipa Stablina, pobjednici ovogodišnjeg maratona.


Osim jednog bogoslova, iz ove župe nemamo sjemeništarca, no postoje mladići koji su iskazali želju da to postanu. Stoga je glavni motiv posjeta bio poticaj mladima da se odazovu svomu pozivu ukoliko ga osjete. Nas dvanaestorica sjemeništaraca bili smo primjer onih koji su se tomu odvažili te krenuli stopama svetoga Franje.

Svetu misu predvodio fra Nedjeljko Jukić, a sjemeništarci su sudjelovali kao čitači i pjevači. Slavlje su animirali članovi župne FRAME. U završnoj riječi ravnatelj sjemeništa fra Ivica zahvalio je župniku i župljanima te svima zaželio sretne i blagoslovljene nadolazeće blagdane. Nakon mise djeci je poklone dijelio sveti Nikola koji je zakasnio zbog svog neposlušnog prijevoznog sredstva, ni više ni manje nego - magarca.

Slobodno vrijeme do ručka iskoristili smo odlaskom do samog cilja Maratona lađa - u Ploče. Tamo smo uz šetnju rivom, razgledavanjem, ponajprije velike crkve sv. Petra i Pavla, razgovarali o zanimljivoj povijesti grada.

Da je vrijeme za zajednički ručak oglasila su nam podnevna zvona. On se održao u dvorani župne kuće gdje smo se družili s framašima i ostalim dragim župljanima.

Što je lijepo to i kratko traje. Pa je tako došlo vrijeme za odlazak. Zahvalni smo župniku fra Paviši na pozivu te ugodnom i bratskom gostoprimstvu!

Na povratku smo se zaustavili u prirodi kako bismo skupili mahovinu potrebnu za sjemenišne jaslice. S obzirom na velik broj ručica, nije bilo potrebno mnogo vremena da sve prikupimo. U međuvremenu su jaslice završene i za ovogodišnje blagdane dobile su poseban izgled. Zato svratite i vidite! (VJ)

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2123
Ovaj mjesecOvaj mjesec66892
UkupnoUkupno7450592

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 166