Božićna proslava HKŽ München

U subotu, 12. prosinca 2015., u prepunoj dvorani Salezianum održana je tradicionalna humanitarna božićna proslava HKŽ München, čiji prihod je namijenjen pomaganju bolesne djece iz Domovine koja se nalaze na liječenju u Münchenu,a na taj način se pomaže i djelovanje humanitarne udruge Ruke dobrote koja se skrbi za potrebite u Domovini. Uz sudjelovanje skupina koje djeluju u okviru naše katoličke župe, posjetiteljima je prikazan bogati zabavno-glazbeni program koji je još jednom izvorno pokazao kako nove generacije njeguju običaje i kulturnu baštinu svoga naroda. Na pozornici su se izmjenjivali pjevači, plesači i svirači različitih dobnih skupina, kako bi svojim roditeljima, prijateljima i rodbini pokazali svoja umijeća koje stječu u skupinama naše župe.

Prije nastupa brojnih skupina posjetiteljima se obratio provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita fra Joško Kodžoman ističući zahvalnost za još jednu godinu provedenu u zajedništvu i vjeri koja nas povezuje i pomaže u očuvanju naših nacionalnih vrijednosti. Nazočnim posjetiteljima obratio se i generalni konzul iz GK RH iz Münchena Petar Uzorinac koji je izrekao zahvalnost svim djelatnicima HKŽ München na njihovom radu na očuvanju kulturnih i nacionalnih vrijednosti mladih naraštaja hrvatskih iseljenika. Program je započeo nastupom dječjeg zbora "Hrvatski slavuji" uz pratnju orkestra mladih pod ravnanjem neumorne sestre Nikoline Bilić, koja već godinama uz puno entuzijazma uvježbava nove generacije hrvatskih mališana koji odrastaju u bavarskoj metropoli, kako bi uz glazbu upoznali ljepotu hrvatskih duhovnih pjesama. Slavuji su uz pratnju svirača otpjevali sljedeće pjesme Radujte se narodi, Djetešce nam se rodilo, Svim na zemlji i  Zvončići.

Fra Filip Mimica je između izvođenja pjesama čitao meditativne tekstove iz Biblije.

Nakon slavuja na pozornicu su izišli najmlađi plesači iz folklorne skupine "Bijeli golubovi" pod ravnanjem Marije Šibenik. Mali golubovi u dobi od 3 do 6 godina su uz puno dječjeg šarma otplesali splet "Zima je došla, zima je tu, pahulje tiho padaju". Za svoj nastup su pobrali veliki pljesak i ovacije iz publike.

Dječji plesači od 2. do 6. razreda koji nastupaju u skupini "Bijeli golubovi", pod ravnanjem Nede Jakić su impresivno izveli ples Moslavinu uz velike ovacije publike, koji su ih nagradili velikim pljeskom.

Folkorna grupa B fra Andrija Kačić Miošić pod ravnanjem Slavice Tavra, koja je već brojne generacije folkloraša uvježbavala, u stilu iskusnih plesača odlično je izvela ples Prigorje.

Šlag na kraju nastupa folklornih skupina dali su folkloraši skupine A fra Andrija Kačić Miošić izvodeći Ero sa onoga svijeta. Uz puno lakoće, zajedništva i poleta otplesali su predivni ples pokazujući kako svakim korakom uživaju u zajedništvu koje se stvaralo dugogodišnjim zajedničkim nastupima.

Nakon nastupa župnih skupina nazočnim posjetiteljima obratio se župnik fra Boris Čarić koji je istaknuo radost da sudjelovanjem u brojnim župnim skupinama mlade generacije hrvatskih iseljenika čuvaju svoje zajedništvo i identitet našeg naroda. Fra Boris je zahvalio provincijalu fra Jošku Kodžomanu na podršci i pomoći Provincije Presvetog Otkupitelja čiji svećenici već gotovo 70 godina vode katoličku župu u Münchenu.

U okviru ovogodišnje božićne proslave organizirana je i bogata tombola uz vrijedne nagrade.

Nakon zahvalnih govora i nastupa župnih skupina u dvorani Salesianum nastavilo se ugodno adventsko druženje uz nastup banda Novi ritam. Marin Ivanović, Antonio Cvitanović, Tomi Belani i Renato Patarčec su izvođenjem brojnih glazbenih hitova publiku izmamili na plesni podij gdje se plesalo  i radovalo u jednom ugodnom adventskom ozračju.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas43
Ovaj mjesecOvaj mjesec70037
UkupnoUkupno7612538

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 19