Imotski: Duhovna obnova za osmaše

U subotu, 12. prosinca 2015., u Franjevačkom samostanu sv. Franje u Imotskom održana je adventska duhovna obnova za osmaše Imotske krajine u kojoj je sudjelovalo 110 učenika iz Imotskog, Krivodola, Lovreća, Prološca, Runovića i Zmijavaca sa svojim vjeroučiteljima.


Susret je započeo u 15 sati u crkvi sv. Franje euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Lazar Perica, župni vikar Imotskog, a u koncelebraciji je bio fra Vinko Gudelj, župnik Prološca. U prigodnoj propovijedi fra Lazar je govorio mladima o milosrđu jer je Papa u utorak, na svetkovinu Bezgrješnog začeća blažene Djevice Marije, otvorio u Crkvi Godinu milosrđa. Rekao je mladima da se ne boje krenuti putem Isusova milosrđa, čineći dobra djela, ljubeći i opraštajući bližnjima. Poručio im je da iznenade sami sebe milosrđem koje će pružiti drugima. Ako smo milosrdni poput Oca, milosrđe se širi i tako može obuhvatiti cijeli svijet.

Nakon okrjepe i druženja u fratarskoj blagovaonici duhovna obnova nastavljena je u samostanskoj dvorani susretom s postulatnima, školskim sestrama franjevkama s Lovreta i fra Lazarom, koji su mladima govorili o svom duhovnom pozivu i životu u redovničkoj zajednici. Posvjedočili su da Bog na različite način poziva u posvećeni život. Svatko se treba otvoriti Božjoj milosti i dopustiti da ga Bog vodi i usmjerava u životu. Zatim su im predstavili kako izgleda jedan dan u životu redovnika i redovnica.

Susret je završen Tumačenjem Očenaša sv. Franje Asiškog.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2117
Ovaj mjesecOvaj mjesec29736
UkupnoUkupno6444353

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46 

Administrator

franodoljanin@gmail.com