Kelkheim: Proslavljeno Nikolinje

Hrvatska katolička župa Main-Taunus/Hochtaunus, sa sjedištem u Kelkheimu, organizirala je proslavu Nikolinja, u subotu 12. prosinca 2015., u Stadthalle u Kelkheimu. U bogatom i lijepo postavljenom programu u punoj dvorani sudjelovali su predškolci i zbor djece i mladih pod vodstvom s. Magdalene Višić te velika folklorna skupina (voditelji: Martina Višić, Marta Forgač, Martina Pavlović i Antonija Kreković) i srednja folklorna skupina (voditeljica; Klara Banovčić) i članovi Frame. Izvedene su i prigodne recitacije, igrokaz „Poštar sv. Nikole“ i scenski recital, kojeg su izveli Framaši pod nazivom „Rodio se“. Čisti prihod od proslave bio je namijenjen za nabavku kombija za djecu s poteškoćama u razvoju u Caritasovu domu u Brezovici, koji djeluje u sklopu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

U tom je povodu na slavlju bila s. Jelena Lončar, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, zajedno s još nekoliko svojih sestara, koja je pozdravljajući okupljene podsjetila kako je došla na poziv župnika fra Marinka Vukmana. Podsjetila je kako među brojnim domovima koje Caritas u Zagrebu, ima i jedan veliki dom u Brezovici, u kojem  je oko sto djece s poteškoćama u razvoju. „Mnogi od njih svakodnevno idu u školu. Vozili smo ih kombijima koji su jako stari, tako da nam je bio potreban jedan noviji kombi. Fra Marinko je tu našu molbu rado prihvatio. Vjerujem da smo svi vidjeli mozaik. To nije obična slika, već je sastavljen od puno malih kamenčića raznih boja i oblika. Svaki je kamenčić drukčiji, a svi oni čine jednu prekrasnu sliku. Svi ste vi večeras prekasni kamenčići u mozaiku, kojega je fra Marinko zajedno s vama naslikao, ostvario – kamenčići, dijelovi kombija kojega sam jučer, kad sam došla iz Zagreba, preuzela u Frankfurtu. Od srca zahvaljujem svima. Hvala vam uime Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, koji brine o više od dvjesto djece bez roditeljske skrbi, djece s teškoćama u razvoju, beskućnika, žrtava obiteljskog nasilja, starih i nemoćnih osoba i svih onih koji svakodnevno kucaju na naša vrata tražeći i materijalnu i duhovnu pomoć, a na žalost u Hrvatskoj je takvih sve više. Hvala vam uime djece s poteškoćama u razvoju iz Brezovice, koji će se u kombiju, koji ste nabavili, svakodnevno voziti u specijalne škole“, kazala je s. Lončar, koja je u znak zahvalnosti fra Marinku i svim vjernicima te župe uručila zahvalnicu i monografiju Caritasa.

Fra Marinko je kazao kako je ostvarena kupnja kombija u iznosu od 16.000 eura plod ljubavi vjernika te župe prema bližnjima, te im je od srca na tome zahvalio, a i na svemu dobru koje čine iz ljubavi prema Bogu i bližnjemu. Ova zahvalnica je trajni spomenik vama, dragi vjernici, i vašoj ljubavi i dobroti, rekao je fra Marinko. Na proslavi su bili i predstavnici Generalnog konzulata R. Hrvatske iz Frankfurta. Organizirana je i bogata tombola, a članovi Frame na ulazu u dvoranu dijelili su paketiće keksića, a od dragovoljnih priloga od toga Frama će pomoći dom za nezbrinutu djecu i mlade „Kuća sv. Franje“ u Vugrovcu. Na kraju se pojavio sv. Nikola koji je uz prigodni govor djeci podijelio darove. Program je uspješno vodila Antonia Baotić. U zabavnom dijelu nastupio je sastav „Slasch-Band“.

S. Jelena Lončar pribivala je na treću nedjelju došašća, 13. prosinca, na misnim slavljima u Bad Homburgu, Kelkheimu i Bad Sodenu. Nakon fra Marinkove uvodne riječi, u duhovnom nagovoru s. Jelena je govorila o aktivnostima koje Caritas Zagrebačke nadbiskupije čini iz ljubavi prema Bogu i bližnjemu, te je istaknula kako bez svekolike pomoći dobrih ljudi, među koje spadaju i vjernici te župe, ne bi bilo moguće sve to ostvariti. Fra Marinko je podjestio na Jubilej milosrđa koji je počeo 8. prosinca, „kako bismo i mi bili milosrdni poput našeg Milosrdnog Oca“. U misnom slavlju molilo se i za prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana u povodu 16 godina od njegove smrti.

Nakon misnog slavlja, u crkvi sv. Dionizija u Kelkheimu, tijekom kojega je pjevala i svirala župna skupina „Gaudeamus“, fra Marinko je u nazočnosti s. Lončar i svih okupljenih vjernika ispred crkve blagoslovio kombi i predao ključeve s. Jeleni, a potom su se svi zadržali u kratkom predahu uz piće i smokve. Župa je uz kombi Caritasu darovala i 200 pari cipela darom tvornice „Deichmann“. Nedjeljni milodari bili su namijenjeni Caritasu.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas287
Ovaj mjesecOvaj mjesec65495
UkupnoUkupno7607996

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 30