Drniš: Blagoslov kapele i oltara

Na svetkovinu Bezgrešnog začeća blažene Djevice Marije (8. prosinca 2015.) definitor i drniški župnik fra Petar Klarić blagoslovio je u župnoj kući kapelu Božjeg milosrđa, oltar, ambon i svetohranište i slavio svetu misu  u prigodi otvaranja  izvanrednog  Jubileja Božjeg milosrđa koji je istoga dana za cijelu Katoličku crkvu otvorio papa Franjo. U koncelebraciji su bili: fra Milan Ujević, ispovjednik, fra Petar Pletikosa, župnik Promine, fra Stjepan Matić, župnik Siverića i župni vikar u Drnišu fra Mario Radman. Svirao je župni zbor pod ravnanjem  s. Klare Pavlović, a svečanosti su nazočili vjernici.


Župnik je, između ostaloga, kazao kako se nada da će ova blagoslovljena kapela u čast Božjeg milosrđa biti žarište i stjecište svima onima koji budu tražili od Gospodina milosrđe. Pozvao je vjernike da mole Gospodina da im iskaže milosrđe i milost  i za koje budu molili, da se mogu  čuvati grijeha i da se posvete Gospodinu, isto kao što je iskazao milosrđe Mariji kada ju je unaprijed  sačuvao od istočnoga grijeha.

Na  kraju mise župnik je zahvalio  šibenskom biskupu mons. Anti  Ivasu što mu je dao dopuštenje da blagoslovi kapelu. Osim toga zahvalio je i ostalim dobročiniteljima:  akad. slikarici iz Drniša prof. Silviji Sunara koja je naslikala i darovala sliku milosrdnog Isusa, ulje na platnu (160x100 cm); pateru Milanu Lojiću, lazaristi, kapelanu u bolnici Vrapče u Zagrebu,koji je pohađao naše franjevačko sjemenište u Sinju i koji je, kao domaći sin, u znak zahvalnosti prema nama  franjevcima,darovao za ovo kapelu: oltar, ambon, svetohranište, križ sličan koji je nosi papa Ivan Pavao II., svijećnjake, misnicu i pet štola; fra Frani Samodolu koji je darovao kalež, pliticu i korporal;  fra Žarku Maretiću na darovanoj  Gospinoj slici, koju smo nazvali Sveta Mati Didovine, jer se ovaj naziv nalazi u litanijama Gospe Trsatske, a i te kako nam je potrebno u ove dane  moliti za našu Domovinu-Didovinu. Župnik je zahvalio i Stanki Vukušić,koja živi u Austriji,na darovanom vrijednom Putu križa; Tvornici „Sintal“ iz Promine na izrađenim brojevima za Put križa; gosp. Goranu Konsi na darovanim dvjema klupama; gosp. A. Lojiću i s. Klarina pripomoći  u uređenju kapele; gospođama  Cviti i Mili  na darovanim oltarnicima, gosp. Lovriću na elektro instalacijama  u kapeli. Kapela će služiti braći i sestrama za svakodnevnu  korsku molitvu oficija, starijoj i bolesnoj braći za slavljenje dnevnih misa, kao i za slavljenje dnevnih misa  za vjernike u vrijeme zimskih hladnoća.

U ovoj kapeli Božjeg milosrđa  svakodnevno će se  vjernici moliti  u 15 sati  Molitve za štovanje Božjega milosrđa za koje je Imprimatur dala (2014.) Hrvatska biskupska konferencija. Poslije mise nazočni vjernici su iskazali veliku radost zbog današnjeg blagoslova.

Za ovu svečanost pripremali smo se trodnevnicom (od 5. do 7. prosinca) koju je predvodio  pater Arkadiusz  Arek Krasicki, CSSp, studentski kapelan iz Osijeka, rodom iz Poljske,  koji je održao katehezu za roditelje prvopričesnika i krizmanika. U Gospinoj je crkvi slavio mise i imao poslije misa tri večeri klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom. U nedjelju (6. prosinca u 10 sati) slavio je misu u prepunoj crkvi vjernika, a s. Klara predstavila je 36 budućih prvopričesnika. Pater Arek i župnik Klarić  sijali su Božju riječ, a ona će, nadamo se, naći ploda u mnogim srcima u ovom izvanrednom Jubileju Božjeg milosrđa.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas271
Ovaj mjesecOvaj mjesec65479
UkupnoUkupno7607980

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 27