Jesenska skupština FRAME Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva

Redovita jesenska skupština Franjevačke mladeži Splitsko-dubrovačkog područja održana je 28. studenog 2015. godine u Makarskoj. Skupština kojoj je predsjedala područna predsjednica Matea Lončar započela je molitvom i duhovnim nagovorom koju je predvodio fra Lazar Perica, duhovni asistent frame Imotski. Nakon molitve sve okupljene pozdravila je predsjednica, a nakon nje obratio se i područni duhovni asistent fra Kristijan Šilić, OFM.


Zatim su uslijedili godišnji izvještaji frama čiji su predstavnici bili prisutni (Frama Gospa od Zdravlja, Frama Sinj, Frama Gospe od Pojišana, Frama Zmijavci, Frama Imotski, Frama Vinjani, Frama Runović, Frama Plina-Stablina, Frama Podbablje, Frama Lovreć, Frama Gradac, Frama Rožat-Dubrovnik).

Skupština je nastavljena predstavljanjem nadolazećih događaja.

Iva Šuste, područna potpredsjednica predstavila je nacionalni susret Franjevačke mladeži koji će se održati 27. do 29. svibnja 2016. godine u Čakovcu pod geslom: "Živite život dostojno poziva kojim ste pozvani."

Martin Vrlić, područni voditelj formacije predstavio je svjetski susret mladih u Krakowu koji će se održati od 25.srpnja do 1.kolovoza 2016. godine.

Matea Lončar predstavila je nacionalno hodočašće u Asiz. Glasovanjem je dogovoreno da će se održati jedan dan hoda po području i 22. kolovoza framaši će se uputit za Asiz, gdje će u sklopu hodočašća biti posjećena sva mjesta bitna za život našeg svetog Franje, a ujedno će se održati i seminar za odgovorne u bratstvu.

U 12.30 svetu misu je predvodio područni duhovni asistent fra Miljenko Vrabec, OFMCap.

Skupština je završena predavanjem područne ministre Ofs Marijane Jurišić i bratskog animatora Mate Vukorepe, u kojem su željeli naći način za poboljšanje suradnje Frame i Ofs, i dati nam do znanja da su uvijek tu za nas.

Od srca zahvaljujemo gvardijanu fra Anti Čovo i svima u samostanu na gostoprimstvu, te svim našim framašima na dolasku i divnom danu, a najveća hvala za sve to ide Gospodinu našem.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2110
Ovaj mjesecOvaj mjesec66879
UkupnoUkupno7450579

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 157