Runovići: Izbor vijeća u Frami i Dan OFS-a

Dan Franjevačkog svjetovnog reda u župi Runovići proslavljen je 28. studenoga 2015., uoči blagdana Svih Svetih franjevačkog reda. Sv. misu sa večernjom u 17 sati u župnoj crkvi Gospe od Karmela predslavio je i propovijedao fra Zoran Kutleša, samostanski i župni vikar u Imotskom, a suslavili su župnik fra Mladen Prolić, fra Frano Laco, župnik Zmijavaca i fra Jakov Udovičić, župni vikar u župi Vinjani. Na misnom slavlju okupili su se članovi franjevačkog svjetovnog reda iz župa – Zmijavci, Podbablje, Vinjani, Imotski, Proložac.

Fra Zoran je mjesnom bratstvu franjevačkog svjetovnog reda u župi Runovići čestitao dan njihova bratstva na čelu s mjesnom predsjednicom Ivanom Lešina i duhovnim asistentom, njihovim župnikom. U propovijedi je rekao kako, slaveći Sve Svete franjevačkog reda, ne slavimo samo one od Crkve službeno proglašene, nego i tolike koji nisu službeno proglašeni posebno istaknuvši mučenike iz velike franjevačke obitelji. Okupljenim trećoredcima naglasio je zajedništvo kao bitnu oznaku franjevačkog poslanja te im rekao kako bi trebali biti prepoznatljivi i svjedočiti, ne samo u svojoj obitelji, nego i u župi i na radnom mjestu.

Tjedan dana prije, 21. studenoga 2015., u župi Runovići održan je izbor vijeća u mjesnom bratstvu Frame pod predsjedanjem Jakova Tolića, područnog blagajnika. Nakon čitanja riječi Božje i zaziva Duha Svetoga pristupilo se glasovanju na kojem je izabrano novo vijeće: predsjednica – Marija Babić, Borkova; podpredsjednica – Ines Puljiz, Antina; voditeljica formacije – Darija Kuštra, Hrvojeva; tajica – Marina Lubina, Peričina; blagajnica Katarina Repušić, Slavkova.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas40
Ovaj mjesecOvaj mjesec25401
UkupnoUkupno6440018

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51 

Administrator

franodoljanin@gmail.com