Runovići: Izbor vijeća u Frami i Dan OFS-a

Dan Franjevačkog svjetovnog reda u župi Runovići proslavljen je 28. studenoga 2015., uoči blagdana Svih Svetih franjevačkog reda. Sv. misu sa večernjom u 17 sati u župnoj crkvi Gospe od Karmela predslavio je i propovijedao fra Zoran Kutleša, samostanski i župni vikar u Imotskom, a suslavili su župnik fra Mladen Prolić, fra Frano Laco, župnik Zmijavaca i fra Jakov Udovičić, župni vikar u župi Vinjani. Na misnom slavlju okupili su se članovi franjevačkog svjetovnog reda iz župa – Zmijavci, Podbablje, Vinjani, Imotski, Proložac.

Fra Zoran je mjesnom bratstvu franjevačkog svjetovnog reda u župi Runovići čestitao dan njihova bratstva na čelu s mjesnom predsjednicom Ivanom Lešina i duhovnim asistentom, njihovim župnikom. U propovijedi je rekao kako, slaveći Sve Svete franjevačkog reda, ne slavimo samo one od Crkve službeno proglašene, nego i tolike koji nisu službeno proglašeni posebno istaknuvši mučenike iz velike franjevačke obitelji. Okupljenim trećoredcima naglasio je zajedništvo kao bitnu oznaku franjevačkog poslanja te im rekao kako bi trebali biti prepoznatljivi i svjedočiti, ne samo u svojoj obitelji, nego i u župi i na radnom mjestu.

Tjedan dana prije, 21. studenoga 2015., u župi Runovići održan je izbor vijeća u mjesnom bratstvu Frame pod predsjedanjem Jakova Tolića, područnog blagajnika. Nakon čitanja riječi Božje i zaziva Duha Svetoga pristupilo se glasovanju na kojem je izabrano novo vijeće: predsjednica – Marija Babić, Borkova; podpredsjednica – Ines Puljiz, Antina; voditeljica formacije – Darija Kuštra, Hrvojeva; tajica – Marina Lubina, Peričina; blagajnica Katarina Repušić, Slavkova.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas90
Ovaj mjesecOvaj mjesec70084
UkupnoUkupno7612585

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 26