Dubrava: Proslava Gospe od zdravlja

U Dubravi Šibenskoj proslavljena je svetkovina Gospe od zdravlja koja je zaštitnica istoimene Župe. Vjernici su se za svetkovinu pripremali kroz trodnevnicu. Prvog dana, 18. studenog, prije misnog slavlja pomolili smo se za sve poginule branitelje i sjetili se pada Vukovara. Euharistiju je predslavio fra Božo Morić, gvardijan samostana sv. Ante na Šubićevcu. Drugog dana trodnevnice započeli smo klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom, a fra Josip Klarić, pastoralni suradnik u župi Gospe van Grada predslavio je euharistijom. Zadnji dan trodnevnice križni put i svetu misu je slavio fra Ante Vukušić, župnik.


Na samu svetkovinu slavljene su tri mise. Prvu je u 8:30 sati slavio fra Ante, drugu u 10:30 fra Perica Maslać, župni vikar u župi Gospe van Grada, a svečanu koncelebriranu u 16:30 fra Filip Milanović – Trapo, župnik u župi Gospe van Grada. Na kraju misnih slavlja župnik je molio za zdravlje te je blagoslovio djecu.

Fra Filip Milanović Trapo u homiliji govorio o štovanju Blažene Djevice Marije. Danas kad slavimo Gospu od zdravlja molimo za tjelesno zdravlje što je dobro i poželjno. Međutim, danas nam je važno moliti i za duševno zdravlje. Hoćemo li danas uputiti molitvu da se ne priznamo vjernicima samo na van, nego da nas Duh Gospodnji zahvati da budemo ljudi milosti Gospodnje.

Danas molimo Mariju da nas oslobodi od psovke, nesloge, razjedinjenosti, mržnje i zlih dijela napose od ubijanja nerođenih života. Nemojte moliti samo za zemaljska dobra koja su potrebna i dobra, nego molite i za duhovna dobra: za obitelj, župu, crkvu i Domovinu, zaključio je fra Filip Milanović Trapo.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Plina-Stablina

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas93
Ovaj mjesecOvaj mjesec42522
UkupnoUkupno7178174

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 44