Imotski: Susret mons. Marina Barišića i svećenika imotskog dekanata

U srijedu, 25. studenoga 2015., u prostorijama Franjevačkog samostana sv. Frane u Imotskom održan je dekanatski sastanak za svećenike Imotskog dekanata. Ovaj je sastanak bio susret svećenika dekanata sa splitsko-makarskim nadbiskupom i metropolitom mons. Marinom Barišićem, generalnim vikarom Nadbiskupije mons. Miroslavom Vidovićem i pastoralnim vikarom mons. Nediljkom Antom Ančićem nakon pastirskog pohoda župama dekanata, što je bilo u korizmi ove godine.


Sastanak je počeo u 10 sati u samostanskoj dvorani molitvom srednjeg časa, nakon čega je zapisničar dekanatskih sjednica fra Zoran Kutleša pročitao zapisnik prošloga dekanatskog susreta, koji je održan u listopadu. Poslije čitanja i usvajanja zapisnika o. nadbiskup pozdravio je prisutne svećenike rekavši da je ovaj susret svojevrsno vrednovanje rada svećenika u dekanatu sa svrhom unaprjeđenja.

Najprije je predao riječ pastoralnom vikaru mons. Ančiću, koji je tijekom pastirskog pohoda obišao 12 župa. On je ukratko iznio opće podatke o Imotskom dekanatu, dao svoja zapažanje i prijedloge za daljnji pastoralni rad. Nakon pastoralnog vikara svećenicima se obratio generalni vikar, koji je pohodio 9 župa, te dao svoj osvrt na pohod, s nekoliko praktičnih uputa i poticaja svećenicima. Zatim se prisutnima obratio o. nadbiskup. Zahvalio je svoj braći svećenicima za njihov pastoralni rad u župama dekanata te je izrazio svoju radost zbog pohoda tim župama. I on je uputio svećenicima neke poticaje i savjete za njihovo buduće djelovanje.


Poslije nadbiskupova obraćanja uslijedila je diskusija u kojoj je svaki od prisutnih svećenika dao svoj osvrt na stanje u župi u kojoj djeluje. Nakon toga je dekan fra Kristian Stipanović dao svećenicima obavijesti za naredno razdoblje. Na kraju se svima još jednom obratio o. nadbiskup istaknuvši da smo svi svjesni da je u Imotskom dekanatu zbog iseljavanja manje ljudi u župama, ali naš žar u radu i ljubav ne smiju biti manji. Zahvalivši još jednom svima za njihovo svećeničko služenje u povjerenim župama izrazio je želju da ovaj susret urodi obilnim duhovnim plodom i u životu svećenika i u životu svih vjernika Imotskog dekanata. Susret je završen ručkom u samostanskom blagovalištu.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas60
Ovaj mjesecOvaj mjesec72639
UkupnoUkupno7456339

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 71