London: Duhovna obnova i Hrvatski dan sjećanja

Ususret Godine milosrđa Duhovnu obnovu u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Lonodnu 21. i 22. studenoga 2015. predvodio je vlč. Dražen Radigović, uz pratnju pjevanjem Stijepe Gleđ Markosa.

U dvodnevnom programu u londonskoj crkvi Presvetoga Srca uz slavljenje Gospodina i molitve za oslobođenje i ozdravljenje vlč. Radigović je govorio o tome kako vjerom zadobiti Božje milosrđe, te nužnosti  osobnog predanja Isusu, našem spasitelju i otkupitelju, koji je došao spasiti izgubljene.


U spomen na žrtvu Vukovara, Škabrnje i drugih mjesta stradanja u Domovinskom ratu u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Londonu u nedjelju 22. studenoga misu je predslavio fra Ljubomir Šimunović, voditelj HKM-a London u suslavlju sa vlč. Radigovićem i vlč. Berardom O´Brien.  U propovijedi vlč. Radigović je istaknuo kako je molitva ključ za obnovu života kako naših obitelji, tako i Domovine.

Pozdravljajući okupljene na kraju mise vlč. O´Brien je rekao kako unatoč tome što živimo u teškim vremenima snagu i zaštitu možemo pronaći u molitvi.

Nakon mise Brian Gallagher, novinar i urednika Croatia Business Reporta, posjetio je nazočne na to zašto Hrvatska  obilježava Dan sjećanja na žrtve Vukovara.


Misi i komemoraciji nazočili su vojni izaslanik brigadir Anto Zelić i dr. Ivan Grdešić, hrvatski veleposlanik u Ujedinjenom Kraljevstvu, koji se obratio nazočnima, istaknuvši kako je svjedočenje, prijenos i konstrukcija kolektivnog sjećanja o Vukovaru, Škabrnji i drugim mjestima stradanja hrvatskog naroda trajniji spomenik od bilo kakvog mramora i čelika. To je spomen koji živi u nama, kojeg dijelimo, koji postaje dio hrvatskog identiteta.

U programu su uz VIS HKM London (Sandru McLaughlin, Božanu Komšić, Nikolu Kraljića, Tonija Lučićana i Martina Pulića) nastupili tenor Stijepo Gleđ Markos i Ivan Župančić na trubi.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas58
Ovaj mjesecOvaj mjesec72637
UkupnoUkupno7456337

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 32