Drniš: "I u mom gradu Vukovar svijetli"

Dana 17. studenoga 2015. godine Župa Gospe od Ružarija i Frama Drniš je obilježila 24. obljetnicu obrane grada heroja - Vukovara. Pod sloganom "I u mom gradu Vukovar svijetli", glazbeno-dokumentarnim programom prisjetili smo se dana kad je pao Vukovar, grad koji je simbol hrvatskog otpora i borbe za slobodom.

Svečanost su uveličale pjesme i recitacije Frame Drniš, koje nisu odzvanjale samo dvoranom, već i srcima sviju prisutnih. Nakon izvedbi dirljivih, domoljubnih pjesama, kao što su "Stoji grad" i "Bili cvitak" uslijedio je film "Vukovar - simbol hrvatskog otpora", redatelja Petra Malbaša. Film sastavljen od tri dijela opisuje vrijeme od samog početka rata, u kojeg je Hrvatska nepravedno uvučena, do događanja 1995. godine pa do danas. Kroz brojne slike, video zapise, stihove pjesama ali i kroz vapaje naših ljudi, prikazana je borba naroda koji ne odustaje lako. Tri mjeseca hrvatski branitelji su davali otpor protivniku, a i sama činjenica da smo se vratili na našu zemlju govori mnogo. Za nju, Frama Drniš otpjevala je pjesmu "Ruža Hrvatska", koja jasno opisuje tugu zbog izgubljene Domovine.

Predvođeni župnim vikarom, fra Mariom Radmanom pomolili smo se za sve žrtve Domovinskog rata te se uputili u mimohodu prema grafitu Vukovar s upaljenim svijećama. Počast je odana, kako se onakav događaj nikada ne bi zaboravio, kako bi smo zahvalili svim braniteljima i svim palim žrtvama te pobudili u sebi osjećaj ponosa. U našem srcu i srcu cijelog grada, upalili smo plamen koji izgara za ljubav prema Vukovaru.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2121
Ovaj mjesecOvaj mjesec34132
UkupnoUkupno6448749

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 90 

Administrator

franodoljanin@gmail.com