Inicijativa 40 dana za život - zahvala fra Anti Vukušiću

S velikom radošću želim s vama podijeliti predivne plodove ovojesenskog molitvenog bdjenja inicijative „40 dana za život“ koja je trajala od 23. rujna do 1. studenoga, a koja je uspjela zahvaljujući i vašoj materijalnoj pomoći. Kao nacionalni voditelj ne mogu opisati koliko sam zahvalan Gospodinu što je u 20 gradova koji sudjeluju u inicijativi oformio timove i povezao divne ljude, hrabre borce za istinske životne vrijednosti. U ovojesenskoj kampanji saznali smo za 14 spašenih dječjih života u Hrvatskoj!” piše Ante Čaljkušić, nacionalni voditelj molitvene kampanje u pismu zahvale fra Anti kao podupiratelju ove inicijative.

„Trudnici iz Rijeke doktori su ustanovili da nosi bolesno dijete te preporučili pobačaj. Trudnica nam je posvjedočila da ne zna što bi se dogodilo da nije vidjela molitelje pred bolnicom čija joj je molitva cijelo vrijeme davala i dalje daje snagu”, poručuje Čaljkušić i citira dio njezina svjedočanstva: „Kao što sam rekla, nije vas Bog tamo bez razloga stavio. Možda ste baš zbog mene i moje bebe ovaj put tamo. Meni ste bili podrška u strašnim trenucima, a bebi su sada molitve najpotrebnije. Ne znam kako da vam zahvalim na svemu. Dajete nam najviše što itko može, molitvu. Zahvalna sam Bogu što mi vas je poslao i stavio na put.“

Gosp. Čaljkušić u pismu zahvale ističe kako je svaki ljudski život dragocjen i veličanstven i kako smo pozvani dati posebnu ljubav djeci s poteškoćama u razvoju. „A da dijagnoza može biti i pogrešna govori nam slučaj koji smo imali u jednom gradu. Ginekologica je kazala majci da nosi blizance s Downovim sindromom. Majci nije bilo svejedno, budući da je ginekologica bila veoma neugodna nagovarajući je da pobaci. Intervenirali smo molitvom i savjetom. Majka je otišla na pregled u drugu bolnicu. Ginekolog je rekao da majka nosi zdrave blizance. Koliko li je tisuća djece pobačeno zbog krivih dijagnoza!” napisao je nacionalni voditelj inicijative.

U zahvali piše i da radom inicijative i materijalnom investicijom sada živi jedan razred djece. Gosp. je Čaljkušić u pismu posvjedočio da se tijekom ove kampanje smanjio broj pobačaja u šibenskoj bolnici. To sveukupno čini 5 bolnica (Zagreb, Vukovar, Osijek, Šibenik, Pula) iz kojih je potvrđeno da se broj smanjuje upravo za vrijeme molitvenog bdjenja. Na kraju pisma nacionalni je voditelj istaknuo da se djelovanje oko inicijative utrostučilo, te je potrebna još veća pomoć sudionika te da je svatko dobrodošao.

„Dođi, trebamo te. Uključi se u apostolat za život! ”, naglašava nacionalni voditelj molitvene kampanje i dodaje: „Baš u ovome trenutku milosti za našu Hrvatsku, za Hrvatsku života budi utjeha, budi nada, budi svjetlo mnogima! Pomozi moleći, posteći, znanjem, vještinama, materijalno”. 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

WIESBADEN-NAUROD: Duhovne vježbe za hrvatske svećenike i đakone iz zapadne Europe

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

XIV. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i FRAME

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas62
Ovaj mjesecOvaj mjesec71657
UkupnoUkupno7538490

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 44