Split: Klavirski duo

U petak, 13. studenoga 2015., drugog dana devetnice Gospi od Zdravlja, nakon krunice, večernje molitve Gospi od Zdravlja i misnog slavlja, u 20 sati u crkvi Gospe od zdravlja održali su koncert Tina Cvitanić – klavir i Robert Žburin - violončelo.

PROGRAM:

Ludwig van Beethoven         Sonata op.10 br.3

F. Chopin                                 Revolucionarna etida

G. Faure                                  Sicilienne

S. Rahmanjinov                    Vokaliza

A. Dvorak                                Humoreska

C. Saens                               Labud

 

Robert Žburin, violončelist

Rođen u Zadru. Srednju glazbenu školu pohađao je u Splitu u klasi prof. Vladimira.Lukasa. Studij violončela je završio 2008. na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi prof. Miljenka Šajfara. Od najvažnijih nagrada i nastupa izdvajaju se tri prve (od kojih su dvije apsolutne) i jedna druga državna nagrada u disciplinama trio i kvintet, te sudjelovanje u triu na međunarodnom susretu mladih gudača u Osijeku. Dobitnik je ukupno 12 nagrada (6 prvih, 4 druge i 2 treće nagrade), stipendije Sveučilišta, državne stipendije za izrazito nadarene studente, te posebne nagrade za izvanredne rezultate postignute tijekom studija. Od 2011. godine aktivno se bavi ugađanjem glasovira „na uho“ metodom otkucaja srca nastaloj prema Bachovoj metodi ugađanja „Dobro ugođen klavir“.

 

Kristina Cvitanić, klavir

Rođena u Splitu. Završila je osnovnu i srednju glazbenu školu “Josip Hatze” u Splitu kod prof. Ksenije Vučine. Tijekom deset godina školovanja osvojila je niz prvih nagrada na županijskim i državnim natjecanjima. 1999. godine upisuje Muzičku Akademiju u Zagrebu, Diplomirala je 2003., te kao jedna od najboljih studenata svoje generacije dobiva Rektorovu nagradu za iznimnu izvedbu “III. Beethovenov koncert za klavir i orkestar u c-molu, op. 37″. Za vrijeme studija započela je djelovati i kao komorni glazbenik 2001. g. praizvela se njezina kompozicija “Livada”, koncert za klavir četveroručno kojom osvaja prvu nagradu na županijskom natjecanju u sastavu za klavirski duo u Zagrebu. Najveći broj bodova u svim kategorijama i prvo mjesto i nagradu osvaja na državnom natjecanju komorne glazbe u Vinkovcima. Za vrijeme magisterija izvela je Bachov koncert s Komornim orkestrom mladih Gospe od zdravlja pod ravnanjem maestra fra Stipice Grgata. Godinu dana poslije (2005.g.) s Komornim orkestrom studenata Umjetničke akademije izvela je koncert u A-duru KV 414 W.A.Mozarta. Godine 2006. izvela je Mozartov koncert u G-duru KV 453 pod ravnanjem maestra Harija Zlodre. Osim u Hrvatskoj (Split, Zagreb, Osijek, Dubrovnik, Zadar, Rijeka, Trogir, Makarska, Lovran, Poreč, Vinkovci, Sisak, Sesvete, Velika Gorica, Samobor, otoci Hvar, Brač i Rab) nastupala je i u inozemstvu (Francuska, Italija, Austrija, Rumunjska, Slovenija, Srbija). Njezina simfonijska pjesma “Spring” praizvedena na prvi dan proljeća 2005.. Ovu mladu umjetnicu do sada je kritika ocijenila kao respektabilni potencijal, svestranom i kreativnom, te vidljivo željnom napretka i daljnjeg usavršavanja u struci.

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas60
Ovaj mjesecOvaj mjesec72639
UkupnoUkupno7456339

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 59