Šubićevac: Obljetnica posvete crkve

U nedjelju, 15. studenoga 2015., proslavljen je osmi put Dan posvete samostanske i župne crkve Sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu. U 11 sati, u punoj crkvi vjernika, slavlje je započelo himnom sv. Anti. Pjevanje su predvodili župni zbor koji vode prof. Tina za orguljama i prof. Kristina na dirigentskom  podiju i dječji zbor "Ljiljani" i njihova voditeljica prof. Nikolina. U slavlju su sudjelovali i ministranti sa svojim voditeljem Antom. Crvku je uredila gospođa Ljilja. Nakon ulazne pjesme, župnik i gvardijan fra Božo Morić pozdravio je predvoditelja slavlja fra Luku Tomaševića i okupljene vjernike. Pripjvni psalam otpjevao je člana zbora gosp. Darko Marčena.


U propovijedi je fra Luka poticajno govorio o Crkvi, mjesnoj Crkvi, župnoj Crkvi i narodu u Crkvi. Zidana je crkva mjesto gdje se kršćani posvećuju sakramentalno ujedinjuju i s Kristom sjedinjuju. Osvrnuo se na sklad i ljepotu arhitekture i samostana i crkve. Istaknuo je vrijednost i sklad Botterijeva Križnoga puta i Mozaika. Dotaknuo se i naše povijesti kralja Petra Krešimira IV i Frankopana. U svima je želio pobuditi dostojanstvo i ponos, što smo to što jesmo, Hrvati i kršćani.

Na kraju mise o. Župnik zahvalio je svima, posebno fra Luki i zborovima, što je potaklo veliki pljesak cijele crkve. Zahvaljujemo svima i svi Bogu.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

27.-29. listopada: Stuttgart - VI. susret hrvatskih studenata iz Njemačke

*********

5. – 19. studenoga: 'Dani socijalne zauzetosti'

*********

11. studenoga: Split - Humanitarni koncert 'Najmanjima od najmanjih'

*********

Duhovne vježbe - 2017.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1415
Ovaj mjesecOvaj mjesec53718
UkupnoUkupno5425188

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 106 

Administrator

franodoljanin@gmail.com