Vinjani: Proslava blagdana svetog Nikole Tavelića

U subotu, 14. studenog 2015., u Župi Vinjani proslavljen je blagdan svetog Nikole Tavelića, prvog kanoniziranog hrvatskoga sveca, mučenika. U crkvi svetog Nikole u Donjim Vinjanima služene su dvije svete mise, u 10:30 i u 16:00 sati.

Svetu misu u 10:30 predvodio je fra Jakov Udovičić, župni vikar. Središnje misno slavlje u 16:00 sati predvodio je fra Domagoj Volarević, domagistar bogoslova i profesor na KBF-u u Splitu uz koncelebraciju fra Kristijana Stipanovića, imotskog gvardijana, fra Zorana Kutleše, ž. vikara u Imotskom, fra  Frane Lace, župnika Župe Zmijavci, fra Nediljka Čarapića, župnika Župe Podbablje, fra Zorana Jonjića, župnika Župe Studenci te fra Jakova i fra Denisa. Ovo misno slavlje započelo je procesijom oko crkve u kojoj su bogoslovi nosili kip sv. Nikole Tavelića. Uz bogoslove misi su nazočili ovogodišnji postulanti i sjemeništarci koji su čitali misna čitanja, pjevali psalam i predmolili molitve vjernika. Pjevanje tijekom mise predvodio je Veliki župni zbor pod ravnanjem s. Sofije. Fra Domagoj je u svojoj propovijedi potaknuo sve prisutne vjernike da po uzoru na svetog Nikolu kojeg je Bog proslavio revnošću za širenjem vjere i palmom mučeništva krče put k vlastitoj svetosti, ne stavljajući na prvo mjesto svoje „ja“ već Riječ Gospodnju.

Za ovaj blagdan vjernici Župe Vinjani su se pripremali trodnevnicom. Prvi dan trodnevnice svetu misu predvodio je fra Jakov, uz štovatelje sv. Nikole nazočili su ovogodišnji prvopričesnici i krizmanici sa svojim roditeljima. Drugi dan propovjednik je bio fra Kristijan, a nakon ove svete mise vinjanski zborovi su održali kratki koncert. Treći dan trodnevnice OFS Vinjani je slavilo svoj dan, u goste su im došli članovi susjednih bratstava sa svojim duhovnim asistentima, svetu misu je predvodio fra Zoran Kutleša, duhovni asistent OFS Imotski, a misi su nazočili i ovogodišnji postulanti.

Na nama je da mi »pročelnika« naših svetaca, kako Nikolu Tavelića netko nazva, dalje štujemo, osobito slaveći svake godine što svečanije njegov blagdan i provodeći u djelo njegovu poruku.

Opširne na: www.vinjani.hr


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1254
Ovaj mjesecOvaj mjesec36224
UkupnoUkupno6381328

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 58 

Administrator

franodoljanin@gmail.com