Split: Održan sastanak Provincijskog definitorija

U franjevačkom samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu u utorak, 10. studenoga 2015., održan je sastanak Provincijskog definitorija pod predsjedanjem provincijala fra Joška Kodžomana.

Sastank je započeo molitvom i pozdravom o. Provincijala, a zatim je tajnik Provincije pročitao zapisnik sa prošlog sastanka. O. Provincijal ukratko  se osvrnuo u izviješću na proteklo razdoblje u našoj Zajednici spomenuvši pokojnu i bolesnu braću, slavlje obnove jednostavnih zavjeta i slavlje svečanih zavjeta, sastanak UFME i druga događanja te najavio Plenarno vijeće Provincije i kanonski pohod braći.  Slijedeća tema bila je priprema za Plenarno vijeće Provincije koje će se održati 11. studenoga 2015. u Splitu na Trsteniku.

Provincijski definitorij donio je odluku da se svečanozavjetovana braća fra Ante Bešlić, fra Dujo Jukić i fra Petar Komljenović pripuštaju na đakonsko ređenje koje će biti na svetkovinu Krista Kralja, u nedjelju, 22. studenoga 2015., u 10 sati u katedrali Sv. Dujma u Splitu. Nakon ređenja za đakone, đakonski praktikum fra Ante Bešlić vršit će u župi Sv. Ante na Šubićevcu u Šibeniku, fra Dujo Jukić u župi Gospe Sinjske u Sinju, a fra Petar Komljenović u župi Gospe od Zdravlja u Splitu. Fra Stjepan Čovo imenovan je provincijskim arhivarom umjesto pokojnog fra Vicka Kapitanovića. Sastanak je završio molitvom.


 

Pretraži sadržaj

Najave

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas7
Ovaj mjesecOvaj mjesec34153
UkupnoUkupno6448770

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 68 

Administrator

franodoljanin@gmail.com