Održane duhovne vježbe u Zaostrogu

U franjevačkom samostanu u Zaostrogu održane su duhovne vježbe od 2. do 6. studenoga 2015. na kojima su sudjelovali: fra Branko Brnas,  fra Bone Bilić, fra Ante Buljan,  fra Niko Glavinić,  fra Petar Gulić, fra Mario Jurišić,  fra Paviša Norac-Kevo, fra Nediljko Knezović, fra Ivica Omazić, fra Vinko Prlić, fra Marko Prpa, fra Nediljko Šabić, fra Srećko Vekić te fra Žarko Ilić i fra Andrija Nikić, svećenici Hercegovačke provincije. Voditelj duhovnih vježbi bio je fra Ante Marić Marić, hercegovački franjevac, koji je subraću vrlo temeljito i misaono proveo kroz poglavlja Enciklike „Laudato si“ (Papa Franjo, 2015.).


Posebno je istaknuo kako nas sv. Franjo podsjeća da je naša zajednička kuća također poput sestre s kojom dijelimo svoj život i poput majke koja nas prima u svoje ruke. Ta sestra prosvjeduje zbog zla koje joj nanosimo, zbog neodgovornoga korištenja i zloupotrebe dobara koje je Bog stavio u nju. Odrastali smo misleći da smo njezini vlasnici i gospodari, kojima je dopušteno pljačkati je. Nasilje koje prebiva u ljudskom srcu ranjenom grijehom očituje se također u znakovima bolesti koje primjećujemo u tlu, vodi, zraku i živim bićima. Zbog toga se među najzapušteniju i najzlostavljaniju braću ubraja naša potlačena i opustošena zemlja.

Na kraju je naglasio i poruku pape Franje koji u enciklici piše „da je sve u svijetu duboko povezano; kritika na račun nove paradigme i oblika moći koji proizlaze iz tehnologije; poziv na traženje novih načina shvaćanja ekonomije i napretka; vrijednost svojstvena svakom stvorenju; duhovni smisao ekologije; velika odgovornost međunarodne i lokalne politike; kultura bacanja i ponuda novoga načina života.“

Duhovne vježbe započete su zazivom Duha Svetoga, a završene euharistijskim slavljem i na kraju pjevanjem Tebe Boga hvalimo.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Šibenik / Šubićevac: Predstavljanje knjige

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Najava Izbornog kapitula u Hrvatskom nacionalnom bratstvu OFS-a

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Vierzehnheiligen kod Bamberga: Pastoralni skup Digitalno doba i pastoral mladih, 7. - 10. 10. 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2219
Ovaj mjesecOvaj mjesec31954
UkupnoUkupno7167606

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 147