Održane duhovne vježbe u Zaostrogu

U franjevačkom samostanu u Zaostrogu održane su duhovne vježbe od 2. do 6. studenoga 2015. na kojima su sudjelovali: fra Branko Brnas,  fra Bone Bilić, fra Ante Buljan,  fra Niko Glavinić,  fra Petar Gulić, fra Mario Jurišić,  fra Paviša Norac-Kevo, fra Nediljko Knezović, fra Ivica Omazić, fra Vinko Prlić, fra Marko Prpa, fra Nediljko Šabić, fra Srećko Vekić te fra Žarko Ilić i fra Andrija Nikić, svećenici Hercegovačke provincije. Voditelj duhovnih vježbi bio je fra Ante Marić Marić, hercegovački franjevac, koji je subraću vrlo temeljito i misaono proveo kroz poglavlja Enciklike „Laudato si“ (Papa Franjo, 2015.).


Posebno je istaknuo kako nas sv. Franjo podsjeća da je naša zajednička kuća također poput sestre s kojom dijelimo svoj život i poput majke koja nas prima u svoje ruke. Ta sestra prosvjeduje zbog zla koje joj nanosimo, zbog neodgovornoga korištenja i zloupotrebe dobara koje je Bog stavio u nju. Odrastali smo misleći da smo njezini vlasnici i gospodari, kojima je dopušteno pljačkati je. Nasilje koje prebiva u ljudskom srcu ranjenom grijehom očituje se također u znakovima bolesti koje primjećujemo u tlu, vodi, zraku i živim bićima. Zbog toga se među najzapušteniju i najzlostavljaniju braću ubraja naša potlačena i opustošena zemlja.

Na kraju je naglasio i poruku pape Franje koji u enciklici piše „da je sve u svijetu duboko povezano; kritika na račun nove paradigme i oblika moći koji proizlaze iz tehnologije; poziv na traženje novih načina shvaćanja ekonomije i napretka; vrijednost svojstvena svakom stvorenju; duhovni smisao ekologije; velika odgovornost međunarodne i lokalne politike; kultura bacanja i ponuda novoga načina života.“

Duhovne vježbe započete su zazivom Duha Svetoga, a završene euharistijskim slavljem i na kraju pjevanjem Tebe Boga hvalimo.


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

22. lipnja: Split - Svećeničko ređenje

************

25.-28. lipnja: Proslava Presvetoga Srca Isusova u Šibeniku

************

27.-29. lipnja: Siverić - 50. obljetnica župe

************

29. lipnja: Kruševo - 50. obljetnica svećeništva

***********

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1544
Ovaj mjesecOvaj mjesec52561
UkupnoUkupno6889343

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 62 

Administrator

franodoljanin@gmail.com