Split – Trstenik: Sjednica područnoga vijeća OFS-a

Sjednica područnoga vijeća Splitsko-dubrovačkoga područnoga bratstva Franjevačkoga svjetovnoga reda (OFS) „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ održana je u subotu 24. listopada 2015. godine u samostanu O. fra Ante Antića, u Splitu (Trstenik). Na sjednici Vijeća sudjelovali su sestra Marijana, područna ministra, sestra Mila Šuto, područna tajnica, sestra Jasna Šabić, područna blagajnica i fra Stipe Nimac, područni duhovni asistent.


Na samom početku sjednice sestra Marijana Jurišić, područna ministra, u ime svoje, svih članova Vijeća te cjelokupnog Splitsko-dubrovačkog bratstva OFS-a zahvalila je bratu Dariju Toliću, bivšem područnom ministru za savjesno i odgovorno obnašanje službe područnoga ministra. Radi osobnih, obiteljskih i objektivnih razloga brat Darijo dao je ostavku na službu područnoga ministra. Na tu službu na prošloj sjednici Vijeća područnoga bratstva OFS-a (Split, 28. lipnja 2015.) jednoglasno je izabrana sestra Marijana Jurišić koja je obnašala službu zamjenice područnoga ministra, a brat Mate Vukorepa jednoglasno je izabran za zamjenika područne ministre.

Ostavka brata Darija je prihvaćena i izbor sestre Marijane potvrđen na redovitoj sjednici Nacionalnoga vijeća OFS-a (Zagreb, 19. rujna 2015.) kojoj je predsjedao brat Stjepan Kelčić, nacionalni ministar.

Sestra Marijana, područna ministra, izvijestila je nazočne o programu i sadržaju 15. redovnog nacionalnog Kapitula OFS-a koji je održan od 9. do 11. listopada 2015. u kući Tabor u Samoboru. Na Kapitulu u Samoboru sudjelovali su iz Splitsko-dubrovačkog područja OFS-a sestra Marijana Jurišić, područna ministra, zastupnice/-ci sestra Mara Ljubić (Split), sestra Ivanka Vukasović Lončar (Sinj), sestra Marija Vukušić (Dubrovnik), brat Damir Ajduk (Metković) i fra Stipe Nimac, predsjednik Konferencije područnih duhovnih asistenata OFS-a Splitsko-dubrovačkoga i Zadarsko-šibenskoga područja.

Nakon izvješća sestra Marijana, područna ministra, govorila je o stanju i perspektivama Splitsko-dubrovačkoga OFS-a, kalendaru aktivnosti, vlastitoj webstranici, arhivu, odnosu i suradnji OFS-a i Frame, ekonomskom stanju te o Glasilu hrvatskog nacionalnog bratstva OFS-a „Bratstvo“. O svim navedenim temama razvio se konstruktivan i plodonosan razgovor. Rezultati razgovora i usuglašeni prioriti bit će predloženi i za raspravu na sljedećem Područnom kapitulu.

Članovi Vijeća usuglasili su se o datumu i mjestu održavanja redovitoga kapitula Splitsko-dubrovačkoga područnoga bratstva OFS-a. Odlučeno je da će se područni Kapitul održati u subotu, 5. prosinca 2015. u samostanu Gospe od zdravlja u Splitu, s početkom u 9 sati.

Sjednicu Područnog vijeća OFS-a „zabilježio“ je, u slici, fra Josip Šabić, bogoslov.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Split/Dobri: Božićna ispovijed

************

Šibenik/Šubićevac: Adventski koncert

************

Vinjani: Izborni kapitul OFS-a

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2089
Ovaj mjesecOvaj mjesec43455
UkupnoUkupno7335318

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 76