Kelkheim: Izlet bračnih parova 50-plus

Već tradicionalno naša župa organizira u okviru pastorala obitelji susrete bračnih parova 50+. Ovoga puta je to bio izlet u Köln s posjetom veličanstvenoj kölnskoj katedrali. Nas 22 para skupa s župnikom fra Marinkom i s. Magdalenom, 24.10.2015. uputilo se autobusom u posjet Kölnu. Na putu do Kölna i nazad se molilo i pjevalo. Također smo imali priliku i čuti kratku povijest katedrale koju smo i najprije posjetili. Ovo je ujedno bilo i naše hodočašće, jer već stoljećima ovo mjesto posjećuju milijuni hodočasnika  i turista sa svih krajeva svijeta.


Sagrađena je na mjestu stare karolinške crkve  sv. Petra i Bl. Djevice Marije, zato jer se tražilo dostajnstveno mjesto gdje bi se položile relikvije sv. Tri kralja, koje je nadbiskup von Dassel već 1164. donio iz Milana. Gradnja je počela 1248. i trajala je preko 800. godina. Duga je 144,5,  široka 86,5 metra, a njena dva tornja su visoka 157 metara (veći su samo u Ulmu.) Katedrala je simbol katolicizma na ovim prostorima. To je “remek-djelo i snažno svjedočanstvo kršanskog vjerovanja srednjovjekovne, ali i moderne .Europe”. Najvažnije blago katedrale je: Visoki oltar iz 1322. (Krundiba Bl. Djevice Marije), Veliki pozlaćeni Oltar Sveta tri kralja u obliku sarkofaga iz 13. stoljeća, koji je ujedno i najveći relikvijar u zapadnoj Europi, Geronovo drveno raspelo iz 960. godine, Milanska madona iz 1290. godine te katedrala riznica.

Poslije katedrale su nas turistički vodiči  proveli kroz stari dio Kölna i upoznali sa Kölnom, koji je star preko 2000. godina, a posebno sa Kölnom iz rimskog doba i njegovom atrakcijom  Kölnskim karnevalom.

Nakon obilaska starog grada imali smo zajednički ručak, slikanje uz pjesmu na Rheini, te prelazak preko Hohenzollern-mosta sa katancima ljubavi (Liebesschlösser) na drugu stranu.

Nakon još jednog slikanja pred velebnom katedralom te osvježenja po kafićima, puni dojmova uputili smo se nazad našim domovima.

Zahvaljujemo našem župniku fra Marinku i s. Magdaleni na još jednom uspješno organiziranom susretu.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas58
Ovaj mjesecOvaj mjesec72637
UkupnoUkupno7456337

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 34