Ivanić-Grad: Izložba fra Ante Udovičića i Ivana Mustača

U ponedjeljak, 19. listopada 2015., u POU Ivanić-Grad, povodom 11. Memorijala “Rudolf Perešin”, otvorena zajednička izložba Ivana Mustača i fra Ante Udovičića. Mustačeva izložba pod imenom “Rudi – nebo nad Hrvatskom” i Udovičićeva “Moje papirnato jato” autore je povezala oko zajedničkog umjetničkog izražaja jer zajednički motiv im je zrakoplov, aeroplan, avion.


Slike Ivana Mustača podijeljene su u nekoliko cjelina: Rudi-Domovinski rat, Prošlost u zrakopolovstvu Hrvatske i Budućnost HRZ i PZO-a. Ante Udovičić se na izložbi predstavlja maketema aviona izrađenim od papira.

Dok Mustačevi radovi u likovnoj tehnici Gvaš, izborom modela, posjetitelja vode kroz povijest letenja do vremena Domovinskog rata prikazujući motive iz značajnih zračnih bitaka, fra Udovičić se pri stvaranju svojih modela zrakoplova poigrava bojama i oblicima. Tako modeli letjelica variraju od klasičnih, precizno izrađenih sa svim sitnim detaljima do super zrakoplova futurističkih oblika.

Kratak osvrt na izložbu učinio je voditelj Centra za obrazovanje i kulturu g. Jadranko Bitenc, dok su izložbu otvorili zamjenici gradonačelnika gospođa Gordana Brcković i gospodin Željko Posilović.

Legendarne Rudijeve riječi Ja sam Hrvat i neću i ne mogu pucati na Hrvate, te njegova tragična pogibija u vojnoj akciji Bljesak, kao i svi ostali hrabri poginuli branitelji u Domovinskom ratu, nadahnuli su me na stvaranje ciklusa slika o zrakoplovstvu u Hrvatskoj, još od začetnika Fausta Vrančića pa sve do današnjih dana, rekao je profesor Mustač prilikom otvorenja izložbe.

Izložba će za posjetitelje biti otvorena do 26. listopada ove godine. (Zoran Ožetski)

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas60
Ovaj mjesecOvaj mjesec72639
UkupnoUkupno7456339

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 67