Drniš: Proslava Misijske nedjelje

U nedjelju, 18. listopada 2015., u crkvi Svetog Ante u Drnišu, vjeroučenici MISIJSKE GRUPE i župljani pod vodstvom župnog vikara fra Marija Radmana obilježili su Svjetski Misijski dan. To je dan koji nam želi posvijestiti naše misijsko poslanje koje, kako ističe papa Franjo u svojoj poruci za ovaj dan, „nije prozelitizam ili puka strategija“, nego je „sastavni dio 'gramatike' vjere.“ Zato „onaj koji nasljeduje Isusa ne može ne postati misionar“, kaže papa Franjo dodajući da je „misija velika ljubav prema Isusu Kristu i, istodobno, velika ljubav prema njegovu narodu''. Večernju svetu misu, predvodio je župni vikar fra Mario Radman koji je animirao liturgiju. Propovijed u obliku misijske meditacije i predočavanja misijskih znakova: razlomljeni kruh, svijeća, globus i palmina granate uz pratnju pjesme Tamo gdje palme cvatu iza svakog pojedinog znaka suizrekla djeca iz misijske grupe. Također, molitvu vjernika su pročitala djeca nižih razreda.


Već, nekoliko godina Misijska grupa u suradnji sa s. Augustinom Vukančić koja je osnovala i vodila ovu grupu, počeli su provoditi akciju 1KN-1OBROK, a provodila se po svim razredima osnovne i srednje škole. Učenici su dobili misijske kutijice u koje su skupljali prilog za pomoć misiji don Borisa Dabe u Zambiji. Ova akcija je i ove godine uspješno nastavljena i održana. Djeca su u prinos darova donosila svoje kutijice i ostavljala pred oltar.

Pjevanje na Euharistijskom slavlju, kao i prigodne pjesme predvodili su naši mladi iz Frame uz pratnju bisernice, gitara i drugih instrumenata. Za misijski ambijent pobrinuli su se vjeroučenici  sa svojim voditeljem fra Marijem, koji su napravili prigodne plakate i narukvice. Poslije svete mise vjernici su imali prilike dati svoj prilog za misije ili kupnjom narukvica, a iz posebnih košarica su izvlačili imena pojedinih misionara za koja su se odlučili moliti tijekom godine.

Naši vjeroučenici nisu samo današnjim danom pokazali zainteresiranost za one koji su u većoj potrebi. Osim što su se tijekom tjedna pripremali listopadskom pobožnošću i klanjanjem djeca se preko godine znaju odricati u  prilog misija, uređuju poštanske markice koje šalju bratu Stjepanu Dilberu. Svoje likovne radove slali su misionarima s kojima su u kontaktu: s. MirabilisVišić koja djeluje u Kongu, fra Miroslav Babić - Kenija i Boris Dabo - Zambija.

Vjerujemo da će naši vjeroučenici i nadalje gajiti plemenite osjećaje prema potrebama sveopće Crkve, posebno prema onima koji su u većoj potrebi.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2150
Ovaj mjesecOvaj mjesec54850
UkupnoUkupno7044581

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51