Kelkheim: Framaši i olimpijaši kod biskupa Löhra

Oko pedeset djece i mladih župe Kelkheim već su u ranim satima u subotu, 17. listopada 2015., krenuli u dobrome raspoloženju prema Limburgu, te raspjevano slavili Gospodina i s time stvorili u busu jednu ugodnu i lijepu molitvenu atmosferu. Po dolasku u Limburg, mladi su bili primljeni kod pomoćnog biskupa dr. Thomasa Löhra i njegovog suradnika Heriberta Schmidta, koji je inače zadužen za vjernike odnosno župe drugog materinskog jezika.

Radost je bila obostrana, jer su mladi imali prilike vidjeti biskupiju kojoj pripadaju i upoznati pomoćnog biskupa Limburga, dok se ta radost mogla vidjeti i kod samog biskupa, koji je vidio da je naša župa živa i nadasve mlada.

U prostorijama biskupije, župnik fra Marinko Vukman uputio je srdačan pozdrav Ocu biskupu, te predstavio djecu i mlade koji su sudjelovali na ovogodišnjoj Biblijskoj olimpijadi, kao i framaše naše župe, vođene od s. Magdalene Višić. U svome je pozdravu župnik istaknuo, kako je za mlade ovo primanje jedan “highlight” koji pokazuje, da Crkva mlade i njihov kršćanski angažman vrlo ozbiljno shvaća. “Ovaj današnji susret s Vama ovdje u biskupiji, mladima će biti poticaj da zadrže volju i radost kršćanskog života, te da ostanu oduševljeni poslanici kršćanske radosti u svojoj okolini”, naglasio je župnik.

Olimpijaši Antonia Baotić i Marko Juko ukratko su biskupu govorili o Biblijskoj olimpijadi, dok je naš najmlađi sudionik, Benedikt Petrović, biskupu predao Bibliju na hrvatskom jeziku. Biskup je pritom ispričao, kako tijekom studija u Rimu, gdje je upoznao i naše hrvatske studente, nije uspio naučiti Hrvatski jezik, ali da ipak razumije pokoju riječ. Istaknuo je posebnu povezanost biskupija Limburg i Sarajevo. Nadalje su predsjednica Frame Antonela Tunanović i potpredsjednik Ante Polić biskupu objasnili koje su aktivnosti Frame u župi, te mu poklonili majicu Frame kao i znak Tau. Potom su mladi imali prilike postaviti biskupu svoja pitanja – o sinodi obitelji, o svakodnevnim obavezama biskupa kao i o omiljenom nogometnom klubu.

U ime cijele župe i u ime mladih, biskupu je zahvalila predsjednica župskog vijeća, Tanja Kadoić i predala biskupu prigodne darove - monografiju o Zagrebu, domaći pršut i vino.

Nakon susreta s biskupom, slijedilo je zajedničko fotografiranje u vrtu biskupije, obilazak grada Limburga i katedrale, te zajednički ručak. Sudeći prema raspoloženju djece i mladih popraćenom radosnom pjesmom i molitvom, čini se kako će ovaj susret izroditi mnogo plodova, odnosno mladima biti potvrda i poticaj da i dalje idu stopama sv. Franje Asiškog i nastave oduševljeno svjedočiti ljepotu kršćanskog života.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2260
Ovaj mjesecOvaj mjesec2260
UkupnoUkupno7617138

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 68