Hodočašća Gospi Sinjskoj

U Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske 17. i 18. listopada 2015., hodočastile su brojne hodočasničke skupine iz Hrvatske. U Svetište su hodočastili članovi družbe "Braća hrvatskog zmaja", kadeti Policijske akademije iz Zagreba, hodočasnici iz Hrvatskog nacionalnog Svetišta iz Marije Bistrice, studenti geografije iz Zagreba, hodočasnici iz Knina, Karlovca, Raba, Varaždina i Zadra.

 

1. Mladi iz Knina

U subotu 17. listopada, u ranima jutarnjim satima u Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske prvi su hodočastili mladi iz Knina, njih 65 s fra Ivanom Lukačom, župnim vikarom u Kninu.

 

2. Hodočašće družbe „Braća hrvatskog zmaja“

Članovi družbe „Hrvatskog zmaja“, hodočastili su u subotu 17. listopada u Svetište čudotvorne Gospe Sinjske. Svetu misu za članove Hrvatskog zmaja predslavio je fra Gabrijel Jurišić, koji je i sam član Družbe. Na početku mise pozdravnu riječ članovima Družbe uputio je gvardijan fra Petar Klapež. Organizator hodočašća bio je gospodin Nevio Šetić, veliki meštar Hrvatskog zmaja. Hodočastili su: Zmajski stolovi iz Splita, Zadra, Šibenika i Dubrovnika sa svojim pročelnicima i članovima obitelji. Poslije mise hodočasnici su posjetili samostanski muzej. Na hodočašću je sudjelovalo 40 hodočasnika.


 

3.  Hodočašće kadeta Policijske akademije iz Zagreba

Kadeti Zagrebačke policijske akademije, u subotu 17. listopada, imali su tradicionalno hodočašće u Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske. Svetu misu za hodočasnike slavio je policijski kapelan fra Frano Musić. Nakon mise hodočasnici su napravili zajedničku fotografiju na Gospinu oltaru. Na hodočašću je sudjelovalo 40 hodočasnika.

 

4. Hodočašće iz Marije Bistrice

Hodočasnici iz Marije Bistrice i Zagreba, hodočastili su u subotu 17. listopada u Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske. Hodočasnike je predvodio mons. Zlatko Koren, župnik i upravitelj svetišta u Mariji Bistrici. Don Zlatko Koren je predsjedao euharistijskim slavljem, a u koncelebraciji su bili gvardijan fra Petar Klapež, don Ivan Jakopović, don Ivan Hrastović i don Luka Sljepčević. Na misi je propovijedao gvardijan fra Petar Klapež. Poslije misnog slavlja hodočasnici su molili Posvetnu molitvu Gospi Sinjskoj. Za vrijeme mise pjevao je Mješoviti župni zbor „Tomislav“ iz Marije Bistrice. Na hodočašću je sudjelovalo 150 hodočasnika.

 

5. Istog dana prijepodne svetište je pohodilo 70 hodočasnika iz Karlovca, a poslijepodne 40 studenata geografije iz Zagreba.

 

6. U nedjelju 18. listopada u Svetište su hodočastili hodočasnici s otoka Raba (65), iz Varaždina (60), i iz Zadra (100).


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas280
Ovaj mjesecOvaj mjesec51751
UkupnoUkupno7435451

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 50