Drniš-Promina: 2. Planinarski križni put

U subotu,17. listopada 2015., u organizaciji Planinarskog društva Promina i  FRAME Drniš, pod vodstvom fra Marija Radmana, obilježen je Dan Planinarskog Društva Promina Drniš.


U jutarnjim satima, sudionici su se okupili ispred župne crkve Gospe od Ružarija, gdje je fra Mario predvodio uvodnu molitvu i podijelio blagoslov nazočnima kao uvod u pobožnost i polazak na planinu do planinarskog doma na Prominu. Uz veliki broj mladih koji se pripremaju za susret mladih, bilo je i drugih župljana koji su se odazvali i planinarskim putem uputili na Prominu.Uspon je bio popraćen molitvenim postajama i pjesmom ovaj put posebno upućenima za brži oporavak Luke Mihaljevića, koji je brutalno nastradao u Šibeniku, kao i podrška njemu i njegovoj obitelji.Lukin otac,Robert Mihaljević,po svojoj želji nosio je križ cijelim putem.Iako je polazak bio popraćen kišom, brzo se razvedrilo jer je Bog uvijek na strani onoga koji ga treba i zaziva na ispravan način,pa tako i na strani našeg Luke. Nakon skoro tri sata hoda stigli smo u Planinarski dom gdje smo izmolili i posljednju postaju Križnog puta.Vrijedni članovi Planinarskog Društva ugodnosuiskazali dobrodošlicu sudionicima te ih osvježili ukusnim čajem od domaćih trava i kavom.

Nakon kratkog odmora uputili smo se u sjenicu na livadi ispod Doma gdje smo zajedno proslavili vrhunac ovog našeg molitveno – planinarskog druženja Svetu Misu, koju je predvodio fra Mario Radman. Nakon duhovne, uslijedila je i tjelesna okrepa a onda vrijeme za odmor i uživanje u čarima planinske ljepote.Planinarsko Društvo je također pripremilo neke aktivnosti u kojima su izletnici i članovi mogli uživati. Povratak u Drniš prošao je u radosnom ozračju.

Sjećanje na Isusa Krista i njegove muke hrabrilo nas je na putu i davalo snagu da se žrtvujemo za one kojima je to potrebno. Posebna zahvala članovima Planinarskog društva koji su nas ugostili i svim ljudima koji su sudjelovali i dali svoj doprinos ovom lijepom događaju.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas61
Ovaj mjesecOvaj mjesec72640
UkupnoUkupno7456340

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 80